Miercuri, 15 ianuarie 2020, în zonele joase din Oltenia, Muntenia, sudul şi centrul Moldovei, dar şi în Dobrogea vremea va fi închisă, cu nebulozitate stratiformă şi ceaţă asociată şi cu depunere de chiciură, ce vor persista în cea mai mare parte a intervalului, determinând valori diurne de temperatură în jurul celor climatologic specifice pentru mijlocul lunii ianuarie.

Trecător şi izolat va burniţa sau va fulgui şi vor fi condiţii de polei. În restul ţării, cerul va fi variabil la senin, cu nori joşi şi ceaţă pe spaţii mai restrânse, mai ales dimineaţa şi noaptea, cu precădere pe văi şi în depresiuni, iar vremea va fi mult mai caldă decât normal. Vântul va sufla slab până la moderat.

Temperaturile maxime se vor încadra între -2…2 grade în zonele cu ceaţă persistentă şi 10…12 grade în zonele deluroase, în special cele vestice. Minimele termice vor fi cuprinse între -16 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 2…3 grade în Dealurile Banatului şi Crişanei dar şi pe litoral.

Pentru joi, 16 ianuarie 2020, meteorologii anunță că în zonele joase de relief din sudul şi estul ţării vremea se va menţine în general închisă, cu valori termice diurne ce se vor situa în jurul celor climatologic specifice perioadei, în condiţii de nebulozitate stratiformă şi ceaţă asociată şi cu depunere de chiciură. Izolat şi trecător va burniţa sau va fulgui şi se poate forma polei.

În celelalte regiuni regimul termic va fi mai ridicat decât în mod normal pentru această perioadă, chiar cu mult dupã-amiaza la deal şi la munte, cerul va fi variabil, iar ceaţa cu chiciură se va semnala pe spaţii restrânse, în special dimineaţa. Vântul va sufla slab şi moderat.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între -1 şi 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -8 şi 2 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, spre -14 grade.

Vineri, 17 ianuarie 2020, în zonele joase de relief din sudul şi estul ţării va mai fi nebulozitate joasă ori ceaţă, local persistente, iar cu o probabilitate mai mare noaptea, izolat asociate cu burniţă sau fulguieli.

În restul ţării cerul va fi variabil, iar ceaţa va apărea pe arii restrânse. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în special pe creste.

Temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 şi 2 grade.