Vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată în majoritatea regiunilor, dar și în general instabilă. Mai ales după-amiaza și seara, vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, local în jumătatea de nord a țării și pe spații mai mici în rest. În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor fi, pe arii restrânse, mai însemnate și izolat va cădea grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 16…20 de grade pe litoral până spre 30…31 de grade în sudul Olteniei și al Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 şi 17 grade. Izolat, mai ales dimineața, pe litoral se va semnala ceață.

Vremea de Paşte 2021. Temperaturi de vară şi ploi torențiale

BUCUREȘTI Vremea se va menține deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat pe parcursul zilei și slab noaptea. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 14…16 grade.

Informare meteo de vreme rea

În intervalul menționat vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată; în cursul nopții de sâmbătă spre duminică (01/02) îndeosebi în nord-vestul, centrul țării și local în sud și sud-est, iar duminică (02 mai) în regiunile nordice, centrale și estice, precum și în zonele de munte. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și izolat căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp, iar mai ales în Transilvania, Moldova și la munte, pe arii restrânse 30…35 l/mp.

Temporar vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor îndeosebi pe parcursul zilei de duminică (02 mai), cu viteze, în general, de 45…65 km/h, iar în timpul ploilor, trecător va lua aspect de vijelie.

Vremea în prima zi de Paști. Prognoză specială pentru București

Vremea se va menține deosebit de caldă. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, astfel în noaptea de  sâmbătă spre duminică (01/02 mai) vor fi perioade în care se vor semnala averse și descărcări electrice.

Vântul va  sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor, dar și pe parcursul zilei de duminică (02 mai), când viteza la rafală va atinge 35…45 km/h.

Temperatura minimă va fi de 14…16 grade, iar cea maximă de 29…30 de grade.