Evenimentul Zilei > Vremea > VREMEA este INSTABILĂ. Urmează o perioadă FURTUNI, iar apoi, LOVITURA de GRAȚIE: un nou VAL DE CANICULĂ
VREMEA este INSTABILĂ. Urmează o perioadă FURTUNI, iar apoi, LOVITURA de GRAȚIE: un nou VAL DE CANICULĂ

VREMEA este INSTABILĂ. Urmează o perioadă FURTUNI, iar apoi, LOVITURA de GRAȚIE: un nou VAL DE CANICULĂ

Vremea din 20 iulie se anunță instabilă. Prognoza meteo anunță noi reprize de ploi, iar canicula se lasă așteptată până la începutul lunii august.

VREMEA. Vineri vor cădea averse slabe de ploaie local în zonele intracarpatice și izolat în estul țării, în timp ce Muntenia și Oltenia vor rămâne sub un cer variabil spre mai mult senin.

Vântul va suflă moderat în jumătatea de nord a Moldovei și slab, cel mult slab până la moderat în restul țării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 23 și 28 de grade în Transilvania și Maramureș, 25-30 de grade în Banat și Crișana, 28-33 de grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea (cu cele mai ridicate valori așteptate în sudul Olteniei) și 24-29 de grade în Moldova. 

Temperaturile maxime estimate a se înregistra în cursul zilei de duminică. În zonă Luncii Dunării și mai cu seamă în sud-vestul Olteniei se vor înregistra temperaturi maxime ce vor oscila în jurul pragului de caniculă: 34-36 de grade Celsius., scrie Antena1.

Ziua de vineri începe cu o nouă repriză de ploi. Prognoza meteo anunță furtuni cu fulgere în formare după-amiază și pe timpul nopții. Temperaturile mai cresc însă cu un grad față de ziua precedentă și ajung la maxime de 29°C pe timpul zilei și 19°C pe timpul nopții. Vântul e variabil, șansele de ploaie sunt de 40%. Cantitățile de apă acumulate ating  1 l/m² , respectiv 2 l/m² pe timpul zilei. Ploile vor dura în Capitală până la finalul săptămânii acesteia și viitoare. Canicula este așteptată însă abia de la începutul lunii august!