ANM anunță furtuni și instabilitatea atmosferică. Vremea le joacă feste meteorologilor

ANM anunță furtuni și instabilitatea atmosferică. Vremea le joacă feste meteorologilor

Duminică, vremea continuă să fie instabilă în mare parte din țară, dar există și vești bune, au anunțat meteorologii. Ploile încep să diminueze, dar norii nu vor dispărea de tot. Temperaturile sunt în creștere mai ales în S, S-E și E.

În Moldova se vor însemna averse considerabile însoțite de căderi de grindină și descărcări electrice. Masele de aer cald și rece se vor ciocni și vor produce în nordul, centrul Transilvaniei, Moldova și nord-vestul țării furtuni zgomotoase aproape toată ziua. Cantitățile de precipitații vor depăși 25 de litri pe metru pătrat.

În Capitală, vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi mai tot timpul senin, iar șansele de precipitații vor fi extrem de reduse. Se vor înregistra aproximativ 27-28 de grade la umbră, iar vântul va sufla slab, doar spre seară.

Pe litoral, vremea va fi frumoasă. Ploile vor ocoli Dobrogea duminică. În prima parte a zilei, cerul va fi înnorat, însă nu sunt șanse de averse. Vor fi aproximativ 23-24 de grade Celsius în ultima zi a săptămânii, iar vântul va sufla slab.

Ne puteți urmări și pe Google News

La munte, vremea este în general frumoasă duminică, iar cei care aleg să relaxeze în zonele acestea, nu vor avea parte de surprise neplăcute. Vor fi aproximativ 26 de grade. Șansele de ploaie vor fi reduse în această zi la 20%. Vântul va sufla slab, cu o viteză de aproximariv 10 kilometri la oră.afb