Vineri, vremea va continuă să fie frumoasă în majoritatea regiunilor țării, doar în sud-vest urmând să se manifeste o ușoară instabilitate atmosferica, ce va veni „la pachet” împreună cu averse de ploaie locale însoțite și de descărcări electrice, însă cantitățile de apa estimate a se acumula nu vor fi semnificative, scrie A1.

Vântul va suflă moderat în județul Constanța și slab, cel mult slab până la moderat în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 27 și 32 de grade în Transilvania și Maramureș, 29-34 de grade în Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia și Dobrogea (cu cele mai ridicate valori așteptate a se înregistra în estul Luncii Dunării) și 27-32 de grade în Moldova.

Vremea în București se anunță caniculară, cu mult peste limita normalului acestei perioade. Cerul va fi în mare parte senin, iar temperaturile se vor încadra între 33°C și 18°C. Disconfortul termic va fi ridicat, iar căldura pe care o vom resimți la nivelul corpului va fi de  aoroximativ 35 de grade. Vântul bate pe direcția ENE, iar pe parcursul nopții își vor face apariția câțiva nori. Nu sunt șanse de ploaie, iar temperaturile la început de septembrie vor atinge 35 de grade în prima săptămână de prognoză.

La munte, finalul lunii august aduce temperaturi ridicate și la munte. Până luni, 3 septembrie, ploile nu-și vor face apariția. Cerul se menține în mare parte senin, potrivit vremea ido, iar maximele și minimele se vor încadra între 28°C și 15°C. Noaptea, norii își vor face apariția, însă șansele de ploaie sunt slabe.