Evenimentul Zilei > Vremea > VREMEA. ALERTĂ în toată țara. VIJELIILE fac RAVAGII în calea lor
VREMEA. ALERTĂ în toată țara. VIJELIILE fac RAVAGII în calea lor

VREMEA. ALERTĂ în toată țara. VIJELIILE fac RAVAGII în calea lor

Vremea. Experții ANM au declarat că vijeliile se vor instala în cursul zilei de 22 iunie, adăugând că ploile torențiale cu grindină nu vor lipsi.

Potrivit meteorologilor, pe 22 iunie, între orele 6:00 – 23:00, vor fi averse torenţiale, vijelii, descărcări electrice şi izolat grindină, la început în Banat, Crişana şi Maramureş, apoi în Transilvania, Oltenia, cea mai mare parte a Moldovei şi în nordul Munteniei.

În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi frecvent 20 – 25 l/mp şi pe arii restrânse 40 – 50 l/mp, scrie Antena1.

ANM notează că fenomene asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala şi în a doua parte a zilei de joi, 21 iunie, local în zonele de deal şi de munte, în sudul şi în nord-vestul teritoriului, precum şi pe arii mai restrânse în rest.

Locuitorii Capitalei nu vor scăpa de ploi torențiale și vijelii. Temperaturile sunt mari, cu maxime de 31°C și minime de 12 grade Celsius. Va ploua pe timpul zilei, iar pe timpul nopții va fi înnorat. Vântul va sufla dinspre V cu o viteză între 10 şi 15 km/h. Cantitatea de precipitații va atinge 1 l/m, vor fi furtuni cu fulgere în formare după-amiază.