Potrivit meteorologilor, pe 22 iunie, între orele 6:00 – 23:00, vor fi averse torenţiale, vijelii, descărcări electrice şi izolat grindină, la început în Banat, Crişana şi Maramureş, apoi în Transilvania, Oltenia, cea mai mare parte a Moldovei şi în nordul Munteniei.

În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi frecvent 20 – 25 l/mp şi pe arii restrânse 40 – 50 l/mp, scrie Antena1.

ANM notează că fenomene asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala şi în a doua parte a zilei de joi, 21 iunie, local în zonele de deal şi de munte, în sudul şi în nord-vestul teritoriului, precum şi pe arii mai restrânse în rest.

Locuitorii Capitalei nu vor scăpa de ploi torențiale și vijelii. Temperaturile sunt mari, cu maxime de 31°C și minime de 12 grade Celsius. Va ploua pe timpul zilei, iar pe timpul nopții va fi înnorat. Vântul va sufla dinspre V cu o viteză între 10 şi 15 km/h. Cantitatea de precipitații va atinge 1 l/m, vor fi furtuni cu fulgere în formare după-amiază.