Vremea 22 noiembrie - 5 decembrie. Prognoza arată o răcire, urmată de temperaturi mai calde

Vremea 22 noiembrie - 5 decembrie. Prognoza arată o răcire, urmată de temperaturi mai calde Prognoza meteo. Sursa foto: Arhiva EVZ

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 22 noiembrie - 5 decembrie 2021. Vremea se va situa în limitele normale pentru această perioadă, conform prognozei meteo.

În această perioadă, temperaturile maxime vor fi situate între un grad şi 15 grade. Probabilitatea apariției precipitaţiilor, unele sub formă de lapoviţă şi ninsoare, va fi mai ridicată spre finele lunii noiembrie şi începutul lunii decembrie.

Prognoza meteo, emisă de specialiștii ANM pe fiecare regiune a țării se încadrează în cea generală prezentată de meteorologi, cu unele mici excepții.

Vremea în Banat pentru 22 noiembrie – 5 decembrie

În cursul zilei de 22 noiembrie va fi mai cald decât în mod obişnuit, cu maxime medii de 12 - 13 grade. Dar din în zilele de 23 şi 24 noiembrie valorile termice diurne vor scădea spre normalul perioadei. Acestea vor fi cuprinse, în medie, între 7 - 8 grade. Ulterior, vremea se va încălzi treptat, astfel încât la sfârşitul primei săptămâni (27 şi 28 noiembrie) temperaturile maxime vor tinde din nou spre medii de 12 - 13 grade.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cea de-a doua săptămână va fi caracterizată de un regim termic apropiat de cel normal. Temperaturile maxime vor oscila în medie între 5 şi 8 grade. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă în general între zero şi două grade. Excepție vor face nopțile din perioada 26 - 29 noiembrie şi noaptea de 23 noiembrie. Valorile nocturne se vor situa la medii de 4 - 6 grade.

Va ploua în general slab cantitativ, local în cursul nopţii de 22 spre 23 noiembrie şi cu caracter temporar, începând din 26 noiembrie şi până la sfârşitul perioadei de referinţă. Cu o probabilitate mai ridicată spre finalul lunii noiembrie şi începutul lunii decembrie vor fi posibile şi precipitaţii mixte (lapoviţă şi ninsori).

sursă: arhivă

Vremea în regiunea Crișanei

Va fi mai caldă decât în mod obişnuit pe parcursul zilei de 22 noiembrie, când se vor înregistra maxime medii în jurul a 11 grade. În 23 şi 24 noiembrie valorile termice diurne vor scădea spre normalul perioadei, adică în medie spre 7 - 8 grade.

După acest interval, vremea se va încălzi treptat astfel încât la sfârşitul primei săptămâni (27 şi 28 noiembrie) temperaturile maxime vor tinde spre medii de 11 - 12 grade.

Săptămâna viitoare va fi caracterizată de un regim termic apropiat de normal, cu maxime ce vor oscila în medie între 5 şi 8 grade. Media temperaturilor minime va fi apropiată de limita de îngheţ. Valorile vor fi, în general, medii, de la -1 la 1 grad.

În nopţile din perioada 27 - 29 noiembrie şi în noaptea de 23 noiembrie, valorile nocturne se vor situa la medii de 4 grade.

Începând cu data de 26 noiembrie şi până la finele perioadei de referinţă, temporar, va ploua în general slab cantitativ, dar cu o probabilitate mai ridicată spre sfârşitul lunii noiembrie şi începutul lunii decembrie vor fi posibile şi precipitaţii mixte (lapoviţă şi ninsori).

Prognoza meteo pentru Transilvania

În cursul zilei de 22 noiembrie va fi mai cald decât în mod obişnuit, cu maxime medii în jurul a 10 grade, dar între 23 şi 25 noiembrie valorile termice diurne vor scădea spre normalul perioadei. În medie vor fi înregistrate temperaturi de 5 - 6 grade. Vremea se va încălzi treptat, astfel încât în intervalul 27 - 29 noiembrie, temperaturile maxime vor tinde spre medii de 10 - 11 grade.

Din 30 noiembrie, valorile diurne vor fi în scădere şi vor caracteriza un regim termic apropiat de normal, cu maxime ce vor oscila în medie între 4 şi 6 grade. Media temperaturilor minime se va situa sub limita de îngheţ, de la -3 grade la -1 grade.

Excepție vor face nopțile din perioada 27 - 29 noiembrie, precum şi în noaptea de 23 noiembrie, când valorile nocturne se vor situa la medii de 1 - 2 grade.

Va ploua slab cantitativ, local în cursul nopţii de 22 spre 23 noiembrie şi la începutul zilei de 23 noiembrie, dar cu caracter temporar, începând din 26 noiembrie şi până la sfârşitul perioadei de referinţă. Cu o probabilitate mai ridicată spre finalul lunii noiembrie şi începutul lunii decembrie vor fi posibile şi precipitaţii mixte (lapoviţă şi ninsori).

Vine frigul! Pregătiți-vă hainele groase, vor fi temperaturi de -2  grade. Alertă ANM

Sursa foto. EVZ

Vremea în Maramureș pentru următoarele două săptămâni

În Maramureş, vremea va fi uşor mai caldă decât în mod obişnuit în cursul zilei de 22 noiembrie, când se vor înregistra maxime medii de 9 - 10 grade. În 23 şi 24 noiembrie valorile termice diurne vor scădea spre normalul perioadei, în medie spre 6 - 7 grade. Ulterior, vremea se va încălzi treptat, astfel încât la sfârşitul primei săptămâni (27 şi 28 noiembrie). Temperaturile maxime vor tinde spre medii în jurul a 10 grade.

Cea de-a doua săptămână va fi caracterizată de un regim termic apropiat de normal, cu maxime ce vor oscila în medie între 4 şi 6 grade. Media temperaturilor minime va fi apropiată de limita de îngheţ. Valorile medii vor fi cuprinse între -2 grade şi 1 grad, mai puţin în nopţile din perioada 27 - 29 noiembrie şi în noaptea de 23 noiembrie. În această perioadă valorile nocturne se vor situa la medii de 2 - 3 grade.

Începând cu data de 26 noiembrie şi până la sfârşitul perioadei de referinţă, temporar, va ploua în general slab cantitativ, dar cu o probabilitate mai ridicată spre finalul lunii noiembrie şi începutul lunii decembrie vor fi posibile şi precipitaţii mixte (lapoviţă şi ninsori).

Cum va fi vremea în Moldova

După o primă zi a săptămânii în care valorile termice diurne vor fi în medie de 10 grade şi minime de 2 - 4 grade, vremea se va răci. În perioada 23 - 25 noiembrie, la nivelul regiunii vor fi maxime de 5 - 7 grade şi minime de la -2 la zero grade. Va urma un interval (26 - 29 noiembrie) în care valorile termice se vor situa peste mediile multianuale. Maximele vor fi, în general, de 10 - 12 grade şi minime în jurul valorii de 3 grade.

La sfârşitul lunii noiembrie şi în primele zile din decembrie sunt estimate maxime termice de 5 - 8 grade şi minime în jurul valorii de zero grade. Se vor semnala ploi slabe în ziua de 23 noiembrie, dar local şi temporar şi după 26 noiembrie. În zonele deluroase, trecător vor fi posibile şi precipitaţii mixte.

Vremea în Dobrogea pentru următoarele două săptămâni

Vremea se va răci în primele zile ale intervalului, astfel de la o medie regională a maximelor termice de 12 grade, se va ajunge la 6 grade în 24 noiembrie. Minimele vor scădea la 1 - 2 grade.

Temperatura va creşte treptat, iar vremea va deveni caldă în perioada 27 - 29 noiembrie, când vor fi maxime în medie de 14 - 15 grade şi minime de 6 - 8 grade. La sfârşitul lunii noiembrie şi în primele zile din decembrie sunt estimate temperaturi mai scăzute, o medie a valorilor maxime cuprinsă între 8 şi 11 grade şi minime în jur de 4 grade.

Se vor semnala ploi în ziua de 23 noiembrie, dar local şi temporar şi după 26 noiembrie, când şi probabilitatea pentru cantităţi mai însemnate va fi în creştere.

Sursa foto. EVZ

Prognoza meteo pentru Muntenia

În Muntenia, în ultima decadă a lunii noiembrie şi în primele zile din decembrie vor fi alternanţe de zile în care vremea va fi mai caldă faţă de normalul perioadei şi zile în care valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale.

După o prima zi a săptămânii cu maxime de 12 - 14 grade, vremea se va răci semnificativ până la o medie a temperaturilor de 6 - 8 grade. Va urma o încălzire în perioada 27 - 29 noiembrie când se va reveni la o medie a maximelor de 13 - 14 grade.

Ulterior acestei perioade sunt estimate maxime mai scăzute, care la nivelul regiunii vor fi în general de 8 - 10 grade.

Evoluţia va fi asemănătoare şi pentru temperaturile minime, care în intervalele reci, vor scădea la o medie de 0 - 2 grade, iar în cele calde vor atinge 4 - 5 grade. În ziua de marţi (23 noiembrie), va ploua temporar şi local după 26 noiembrie. Probabilitatea pentru cantităţi mai însemnate va fi mai ridicată în intervalul 27 - 29 noiembrie şi în zilele de 3 şi 4 decembrie.

Vremea pentru următoarele două săptămâni în Oltenia

În Oltenia, în următoarele două săptămâni vor fi alternanţe de zile în care vremea va fi mai caldă faţă de normalul perioadei şi zile în care valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale. După o prima zi a săptămânii cu maxime de 12 - 14 grade, se va răci semnificativ până la o medie a acestora de 6 - 8 grade.

În perioada 27 - 29 noiembrie va urma o încălzire a vremii, când se va atinge o medie a maximelor de 10 - 12 grade. Apoi, sunt estimate maxime mai scăzute, care la nivelul regiunii vor fi în general de 6 - 8 grade. Evoluţia va fi asemănătoare şi la temperaturile minime, care în intervalele reci vor scădea la o medie de 0 - 2 grade, iar în cele maxime vor atinge 4 - 6 grade.

Ploi temporare se vor semnala în noaptea de luni spre marţi (22/23 noiembrie) şi marţi (23 noiembrie), respectiv local şi temporar după data de 26 noiembrie. Probabilitatea pentru cantităţi mai însemnate va fi mai ridicată în intervalul 27 - 29 noiembrie şi în zilele de 3 şi 4 decembrie.

Vremea în zona montană

Regimul termic va fi oscilant, în perioada 22 noiembrie - 5 decembrie. În prima zi a săptămânii vremea va fi caldă cu o medie a maximelor de 6 - 8 grade, după care se va răci accentuat până la valori de numai 0 - 1 grad.

Va urma o încălzire uşoară în perioada 26 - 28 noiembrie când se va atinge o medie a maximelor de 4 - 5 grade, iar pentru a doua parte a intervalului analizat sunt estimate maxime de 0 - 2 grade, chiar uşor negative în unele zile.

Evoluţia va fi asemănătoare şi la temperaturile minime, care în intervalele reci (24 şi 25 noiembrie, respectiv după 30 noiembrie) vor scădea la o medie între -6 şi -4 grade, iar în cele mai calde (22 şi 23 noiembrie şi în perioada 27 - 29 noiembrie) vor atinge valori apropiate de zero grade.

Temporar se vor semnala precipitaţii în noaptea de luni spre marţi (22/23 noiembrie) şi marţi (23 noiembrie), dar şi după 26 noiembrie. Probabilitatea pentru cantităţi mai însemnate va fi mai ridicată în intervalul 27 - 29 noiembrie, precum şi în zilele de 3 şi 4 decembrie.