Evenimentul Zilei > Vremea > România intră în zodia frigului. Temperaturile vor scădea brusc. Prognoza pentru săptămâna viitoare
România intră în zodia frigului. Temperaturile vor scădea brusc. Prognoza pentru săptămâna viitoare

România intră în zodia frigului. Temperaturile vor scădea brusc. Prognoza pentru săptămâna viitoare

Vremea se va răci brusc săptămâna viitoare, iar temperaturile vor scădea brusc până la sub 0 grade Celsius.

Meteorologii anunță o schimbare bruscă a vremii, începând de săptămâna viitoare. Conform noilor estimări ale meteorologilor, vremea va fi deosebit de rece, iar precipitațiile își vor face apariția. Astfel vom avea lapoviță, dar și ninsoare în zonele de munte.

„O săptămână deosebit de rece, pentru că valorile de temperaturi vor scădea de la o zi la alta. Deja se vede diferența între zonele din partea de vest, centru nord a țării, acolo unde la acest moment, valorile temperaturilor nu depășesc 10-11 grade, în timp ce în sud și sud-est înregistrăm 13-14 grade cel mult”, a anunțat Elena Mateescu, directorul ANM, pentru Antena 3.

Potrivit spuselor sale, dacă în cursul zilei de duminică temperaturile vor urca până la 15 – 16 grade, luni lucrurile se vor schimba în rău. Odată cu noile restricții impuse de pandemie, vom asista la o răcire a vremii, cu temperaturi foarte reduse.

„Astăzi, maximele se vor încadra, în general între 8, până la 15-16 grade. Mâine dimineață vorbim de minime cuprinse între -5 până la cel mult 4 grade Celsius. Cele mai coborâte valori sunt aşteptate în depresiunile din estul Transilvaniei, inclusiv în Capitală. Mâine dimineață este posibil să consemăm 2-3 grade mai coborâte, valori de temperaturi spre 0 grade în zona preorășenească”, a mai spus directorul ANM.

O săptămână cu vreme foarte rece

Iar vremea va continua să se răcească în cea mai mare parte a țării, pe tot parcursul săptămânii viitoare. Elena Mateescu a precizat că temperaturile vor scădea din ce în ce mai mult, în zilele următoare.

„Dacă mâine, în prima zi a săptămânii vom consemna maxime până la cel mult 15 grade, ulterior, în a doua parte a săptămânii 13-14 grade, inclusiv în Capitală, ia noptile și diminețile vor fi deosebit de reci, pentru că, în depresiunile Carapților Orientali este posibil ca minimele, pe parcursul săptămânii, sa coboare chiar până spre 7 grade”, a mai spus specialistul meteorolog.

Elena Mateescu a mai spus că vor fi ploi slabe, în perioada următoare, posibil burniță. În zonele muntoase, la altitudini mai mari de 1.700 de metri vor fi și ninsori, după cum arată prognoza meteo.

„Din punctul de vedere al regimului de precipitații, ploi slabe, posibil burnițe, dar la altitudini mai mari, de 1.700 de metri, este posibil să consemnăm precipitații mixte, inclusiv intensificări ale vântului, cu rafale de 50-55, până la 60 km/h”, a precizat Elena Mateescu.