Evenimentul Zilei > Vremea > Vremea -10 iulie. Unde lovește canicula. Surpriza de pe litoral
Vremea -10 iulie. Unde lovește canicula. Surpriza de pe litoral

Vremea -10 iulie. Unde lovește canicula. Surpriza de pe litoral

Administrația Națională de Meteorologie anunță o vreme caniculară pentru ziua de 10 iulie, dar și pentru următoarele zile.

Cerul va fi mai mult senin, exceptând zona montană, unde după-amiază vor fi unele înnorari şi cu totul izolat ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări, după-amiaza şi noaptea, în sud-vestul ţării.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 29 şi 34 de grade Celsius, iar cele minime între 14 şi 22 de grade Celsius, mai coborâte în depresiuni. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi pe arii restrânse în regiunile vestice şi sud-vestice. În Oltenia, vremea va fi caniculară.

Vremea în București

În Capitală, vremea va fi în general frumoasă, iar pe la orele amiezii devine călduroasă. Maximele vor atinge 29-30 de grade Celsius.

Vremea la munte și pe litoral

Şi la munte vremea continuă să se încălzească. Cel mai rece va fi pe Ceahlău, acolo unde temperaturile vor atinge în jur de 18 grade Celsius, 20 de grade Celsius vor fi pe Semenic, iar cel mai cald va fi în Poiana Braşov şi Predeal acolo unde temperaturile vor atinge în jur de 24 de grade Celsius. Pe litoral, cerul va fi senin. Surprinzător, temperatura maximă va fi de 26 grade Celsius, iar cea minimă de 19 grade Celsius.

 

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: