Evenimentul Zilei > Vremea > Vreme rea în aproape toată ţara. Minime şi de -8 grade. Unde va lovi frigul cel mai tare astăzi, 26 octombrie
Vreme rea în aproape toată ţara. Minime şi de -8 grade. Unde va lovi frigul cel mai tare astăzi, 26 octombrie

Vreme rea în aproape toată ţara. Minime şi de -8 grade. Unde va lovi frigul cel mai tare astăzi, 26 octombrie

Potrivit ANM, vremea se răcește treptat la finalul celei de-a doua luni de toamnă, iar pentru astăzi, 26 octombrie, meteorologii anunță temperaturi maxime cuprinse între 9 și 11 grade Celsius.
Potrivit ANM, minimele se vor încadra între -4 şi 7 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei spre -10…-8 grade. Cerul va fi mai mult senin, exceptând Dobrogea, sudul Moldovei şi mare parte din Muntenia, unde treptat norii de nivel jos vor fi în extindere.
Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sudul Banatului, unde vor fi viteze la rafală de peste 55…60 km/h, iar trecător şi în zona Carpaţilor Meridionali. Pe arii restrânse în zonele joase se va semnala ceaţă.

Meteorologii anunță vreme mai rece decât normalul perioadei în mare parte din țară, în special pe parcursul nopții

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 și 16 grade, iar cele minime până la -7 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 10 grade pe litoral.

În Dobrogea, sudul Moldovei, Muntenia și parțial în Oltenia, norii de nivel jos îți vor face simțită prezența. Izolat, în cursul zilei de 26 octombrie 2021 vor fi condiții de burniță sau ploaie slabă. Totodată, în celelalte regiuni ale României, cerul va fi mai mult senin.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului, în Estul țării și în zona Carpaților Meridionali. Dimineața și noaptea, pe alocuri în zonele joase se vor semnașla condiții de ceață.

Vremea în București:  rece ceață și temperaturi care nu vor depăși 12 grade Celsius

Vremea va fi rece, cu o temperatură minimă de 1…2 grade, mai scăzută în zona periurbană spre -1 grad. Cerul va fi senin, dar în această dimineaţă se va acoperi cu nori de nivel jos. Vântul va sufla slab până la moderat.

Valorile termice diurne se vor menţine sub mediile multianuale. Norii de nivel jos vor persista în cea mai mare parte a intervalului, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar cea minimă va fi de 4…6 grade. Vor fi condiţii de ceaţă. Presiunea atmosferică va scădea la o valoare încă mai mare decât cea normală.

Vremea 26 octombrie la munte

Vremea va fi frumoasă, dar rece în special dimineața şi noaptea. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe crestele Carpaţilor Meridionali. Dimineaţa şi noaptea, pe văi şi în depresiuni se va semnala ceaţă. Variaţiile termice faţă de ziua anterioară vor fi nesemnificative, informează ANM.