La noapte, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, local în regiunile vestice și în zona Carpaților Meridionali și doar izolat în rest, informează ANM.

ÎN BUCUREȘTI

La noapte, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 16…18 grade.

Marți

Valorile termice vor continua să scadă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare pe parcursul zilei când probabilitatea pentru intensificări ale vântului, averse și trecător descărcări electrice va fi ridicată. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, iar cea minim va fi de 14…16 grade.

Miercuri

Vremea va fi răcoroasă. Cerul va avea temporar înnorări, iar după orele amiezii va crește probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă va fi de 14…16 grade.

Joi

Temperaturile vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru a doua decadă a lunii iulie. Cerul va fi variabil, iar probabilitatea de ploaie slabă va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 26…27 de grade, iar cea minimă de 14…15 grade, ușor mai coborâtă în zona preorășenească.

ÎN ȚARĂ

La noapte, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, local în regiunile vestice și în zona Carpaților Meridionali și doar izolat în rest. Temperaturile minime se vor situa, în general, între 9 și 19 grade.

Marți 

Valorile termice se vor situa ușor sub cele caracteristice acestei perioade în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 și 28 de grade, iar cele minime între 8 și 18 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse ce vor mai avea și caracter torențial, trecător descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului local în jumătatea de sud a țării și pe arii restrânse în rest. Astfel de fenomene se vor semnala cu precădere pe parcursul zilei și vor fi mai intense în Dobrogea și în sud-estul Munteniei, acolo unde și descărcările electrice vor fi mai frecvente, iar cantităţile de apă izolat mai însemnate. Vor fi condiții de grindină.

Miercuri 

Vremea va fi răcoroasă în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 și 27 de grade, iar cele minime între 9 și 18 grade, ușor mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, intensificări de scurtă durată ale vântului și descărcări electrice după-amiaza local în sud și în zonele de deal și munte, iar noaptea cu precădere în sud-est. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala doar izolat. Pe suprafețe mici se vor înregistra cantități de apă mai însemnate.

Joi 

Temperaturile vor fi mai coborâte decât cele normale pentru a doua decadă a lunii iulie în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara când local în zonele de deal și de munte și izolat în rest vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în cursul zilei la munte și pe arii restrânse în celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 de grade în estul Transilvaniei și nordul Moldovei şi 28 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime se vor încadra între 6…7 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 17…18 grade pe litoral.

 

 

Te-ar putea interesa și: