Vreme caldă în Republica Moldova, zonele în care sunt șanse de precipitații

Vreme caldă în Republica Moldova, zonele în care sunt șanse de precipitații Sursa foto: Dreamstime

O zi cu valori termice foarte ridicate, în Republica Moldova, conform prognozei anunțate de specialiști, pentru astăzi, 22 mai. Maximele sunt în urcare față de zilele precedente, cu valori cuprinse între 24 și 26 de grade Celsius, și cu o minimă de 12 grade.

Vreme foarte caldă în Republica Moldova, temperaturile vor continua să crească. Unde va fi cer senin

Va fi înnorat În nordul și sudul țării, iar Soarele va străluci în centrul țării, au mai spus meteorologii. Vor fi 26 de grade Celsius la Briceni, Rîbnița și Chișinău, se vor înregistra 25 de grade la Cahul și Bălți, iar la Ștefan-Vodă vor fi 24 de grade Celsius.

Joi, va fi cer înnorat doar în regiunea de sud. În rest va fi soare, iar maximele ajung la 25 - 28 de grade Celsius.

În România, azi, vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi se vor semnala averse însoţite de descărcări electrice în vestul, sudul, centrul ţării şi pe arii restrânse în rest. Aversele vor avea şi caracter torenţial, în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă însemnate (25...30 l/mp şi izolat de peste 40 l/mp) şi pe suprafeţe mici va fi posibil să cadă grindină.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cum va fi în România, miercuri, 22 mai

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări ziua în Moldova, dar pe alocuri şi în restul teritoriului, în special asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 şi 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 16 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţă. Presiunea atmosferică va fi usor variabilă.

Prognoza meteo

Prognoza meteo. Sursa foto: Pixabay

Miercuri, în București, vremea va fi în general instabilă. După cum au preconizat specialiștii, cerul va avea înnorări temporar accentuate şi vor fi perioade cu averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, posibil cu intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă va fi de 24...26 de grade, iar cea minimă de 12...14 grade.