Evenimentul Zilei > Social > Vrei un concediu fără griji? Ce nu trebuie să faci sub nicio formă pe plajă
Vrei un concediu fără griji? Ce nu trebuie să faci sub nicio formă pe plajă

Vrei un concediu fără griji? Ce nu trebuie să faci sub nicio formă pe plajă

Ana Maria Apostol, medic ORL, le recomandă turiștilor să evite zonele aglomerate ale plajelor și piscinele. De asemenea, în cazul în care plecați într-o vacanță all inclusive, încercați șă evitați spațiile commune.

„Combinația colectivitate mare și vânt poate fi una periculoasă în vremuri de pandemie, pentru că rafalele poartă aerosolii plini cu viruși mult mai departe. Tocmai de aceea este foarte, foarte important să păstrăm distanța”, a explicat dr. Ana Maria Apostol.

„Noi, doctorii, recomandăm distanța socială cu scopul de a preveni infectarea celorlalți din jur. Deci, chiar dacă suntem la mare și este vară, dar dacă este vânt, putem să răcim foarte ușor, putem să tușim în fața celor din jur și prin tuse, aerosolii încărcați viral se pot elimina și la ceilalți din jur. Deci, chiar dacă noi suntem afară, nu stăm în încăperi închise, putem să eliminăm acești aerosoli încărcați viral. Aglomerația pe care o văd în Costinești nu mi se pare deloc favorabilă situației grave în care ne aflăm”, a comentat medicul Ana Maria Apostol, la Digi24.

„Avem nevoie de această relaxare, să ieșim din casele în care am fost izolați, corpul nostru trebuie să vadă soarele, cu ajutorul căruia facem vitamina D de care avem nevoie, dar acest soare trebuie să avem grijă cum îl vedem: putem să ne ducem să ne relaxăm, putem să ne ducem la mare, dar hai să mergem în niște locuri mai restrânse, la cazări cu spații mai închise și unde se adună mai puțini oameni”, este îndemnul doctoriței. „Să încercăm să evităm spațiile foarte aglomerate, cu foarte mulți oameni. Cu câți sunt mai mulți oameni, cu atât sunt șanse mai mari să ne infectăm”,  a explicat ea.

„Pe de altă parte, cea mai periculoasă este piscina închisă, unde e spațiu închis și aerosolii rămân în interior. Însă depinde ce fel de piscină este. Dacă este piscina unei săli de sport, atunci la acea piscină vin foarte puțini oameni, să zicem cinci și este mai sigur, pe când piscina deschisă poate să adune mult mai mulți oameni în interior și iarăși contactul dintre aceștia este foarte apropiat, chiar dacă ea se află afară”, a arătat doctorița.

„Trebuie să înțelegeți că aerosolii tot se elimină, chiar dacă suntem afară, și trebuie să avem această distanță socială între noi”, spune medicul. „Deci ambele piscine, și cea închisă, și cea deschisă sunt destul de compromițătoare pentru noi: ne putem infecta în ele. Cea mai sigură este marea, într-adevăr, pentru că este largă și putem să ne distanțăm, dar trebuie să fim conștienți că trebuie să existe această distanță între noi. Deci, aș recomanda marea”, a punctat ea.

„Varianta all-inclusive pentru o vacanță nu este foarte sigură, dacă proprietarul nu asigură un număr anume de oameni care să intre în restaurant. Dacă all-inclusive are doar terasă și nu are restaurant închis și pe terasă mesele sunt distanțate, atunci este mai sigur. Dar dacă la all-inclusive este îngrămădeală, sunt multe persoane care se adună una lângă alta, atunci nu ar fi sigur acest all-inclusive. Trebuie să stați la terasă”, a mai declarat Ana Maria Apostol.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: