Evenimentul Zilei > Monden > Vrei să încetinești îmbătrânirea? Minunile celei mai cunoscute băuturi din lume
Vrei să încetinești îmbătrânirea? Minunile celei mai cunoscute băuturi din lume

Vrei să încetinești îmbătrânirea? Minunile celei mai cunoscute băuturi din lume

Numeroase studii au arătat de nenumărate ori că vinul roșu era beneficii inctredibile asupra organismului uman.

Cercetătorii au descoperit, însă, și alte proprietăți ale vinului roșu, despre care nu se știa până de curând.

Ei au descoperit că această băutură ne poate prelungi viața, ne protejează împortriva unor forme de cancer, îmbunătățește sănătatea mentală și sistemul circulator. De exemplu, un pahar de vin roșu pe zi scade riscul afecțiunilor cardiace, scade colesterolul și ne ajută inima să funcționeze bine.

Vinul este un produs miraculos pentru că omorâ celulele canceroase. El este de 10.000 de ori mai puternic decât chimioterapia. Aceasta este concluzia specialiştilor de la Institutul de Ştiinţe în Sănătate-Les Breuleux din Elveţia.

În opinia acestora, vinul are multe virtuţi, dar foarte important este efectul său asupra chisturilor şi tumorilor. Vinul este un remediu dovedit contra cancerului de toate tipurile. Specialiştii renumitului institut de sănătate precizează că această informaţie provine de la unul din cei mai mari fabricanţi de medicamente din lume, care a afirmat că după mai mult de 20 de încercări efectuate în laborator după 1970, extrasele au demonstrat că vinul distruge celulele maligne din 12 tipuri de cancer, printre care cel de colon, de sân, de prostată, de plămân şi de pancreas.

Luptă împotriva factorilor care cauzează probleme teribile de sănătate, cum ar fi cancerul. Vinul este plin de antioxidanți care ajută la lupta împotriva dezvoltării celulelor canceroase. Când alegeți să beți vin special pentru antioxidanții pe care îi conține, alegeți vinul alb. Un studiu făcut de cercetătorii de la Universitatea din Barcelona a constatat că fenolii din vinul alb au avut antioxidanți egali, dacă nu chiar mai mulți, decât cei din vinul roșu. Acest lucru este interesant deoarece consumatorii de vin consideră că vinul roșu oferă cele mai multe beneficii pentru sănătate.

Îmbunătățește sistemul imunitar. Un pahar de vin la sfârșitul zile te poate ajuta să îți întărești sistemul imunitar. Consumul moderat de alcool poate împiedica infecțiile, spun specialiștii.

Creșterea densității osoase. Pe măsură ce îmbătrânim, oasele noastre devin mai fragile. Poți să-ți mărești aportul de calciu consumând lapte, sau îți poți face o favoare și să merig să-ți torni un pahar de vin.Vinul roșu conține un nivel ridicat de siliciu care este excelent pentru densitatea minerală osoasă. Aceasta crește densitatea și reduce șansele de osteoporoză.

Scade riscul de accident vascular cerebral. Consumul moderat de vin și alcool în general poate preveni coagularea sângelui. Vinul acționează ca un diluant natural al sângelui, spargând orice cheag de sânge care ar putea duce la un accident vascular cerebral. Vinul roșu, în special, conține fenoli care acționează ca un diluant sanguin într-o manieră asemănătoare cu aspirina. Un studiu realizat de Centrul Medical al Universității John Hopkins a constatat că resveratrolul găsit în pielițele de struguri roșii ar putea proteja împotriva accidentului vascular cerebral atunci când strugurii s-au transformat în vin.

Reduce riscul bolilor de inima. În lupta împotriva bolilor de inimă, luarea tuturor măsurilor de precauție necesare merită. Astfel, taninurile găsite în vin roșu conțin procianidine ce s-au dovedit eficienți în prevenirea bolilor cardiovasculare. Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Institutul de Tehnologie din Israel care a testat efectele vinului roșu asupra sănătății vaselor de sânge, după 21 de zile consecutive de consum a fost îmbunătățirea sănătății celulelor vaselor sanguine, îmbunătățind fluxul de sânge. Acest lucru ajută la îmbunătățirea stării de sănătate a inimii, scăzând riscul bolilor cardiovasculare.

Poate scade nivelul de colesterol. Vinul roșu conține substanțe ce ajută la reducerea colesterolului și, totodată, dacă suferiți de tensiune arterială ridicată, este bine să savurați un pahar cu vin. Un pahar de vin roșu zilnic este „medicament”.

Reduce riscul de a face diabet de tip 2. Să recunoaștem, diabetul, oricât de bine l-ai ține sub control, tot este o „durere în coaste”. Nu te poți răsfăța cu orice ți-ar pofti inima fără a lua în considerare repercusiunile asupra sănătății tale, repercusiuni care au ca rezultat mai mult decât o talie mai mare. Vestea bună este că, dacă sunteți în pericol pentru diabetul de tip 2, vinul vă poate ajuta.

Îmbunătățește funcțiile cognitive. Poate sună de necrezut, dar specialiștii spun că, consumul unui pahar cu vin este „mâncare pentru creier”. Astfel, substanțele regăsite în vinul roșu împiedică neuronii să moară.  Ca rezultat, protejează creierul de demență în timp ce încetinește apariția bolilor neurodegenerative precum Alzheimer și Parkinsons.

Și ultimul, dar nu cel din urmă beneficiu al vinului asupra organismului uman: creșterea longevității. Când auziți despre viața sănătoasă și longevitate, din când în când, apare dieta mediteraneană. În centrul acestei diete, dincolo de uleiul de măsline și legume, este vinul. Există ceva magic în interiorul paharului zilnic de vin care sporește durata de viață. Și chestia asta magică este resveratrolul.