Constantin Florescu va candida la funcția de primar al orașului Buzău, din partea Partidului Mișcarea Socială (PMP). Însă, în timpul unei conferințe de pressă, omul politic a uitat numele partidului care l-a propulsat în cursa electorală. „Astăzi declar oficial în fața tuturor cetățenilor buzoieni că accept candidatura pentru Primăria Buzău din partea partidului… partidului… Mișcarea Populară, România, partidul PMP”, a afirmat Constantin Florescu, conform imaginilor postate pe contul de Facebook de ziaristul Sebastian Silvestru.

Situația a fost salvată de o persoană aflată lângă Florescu, aceasta ajutându-l pe candidat să-și aducă aminte numele partidului. Cel care vrea să devină primar al Buzăului a fost consilier local din partea PSD și a trecut recent la PMP.

Constantin Florescu a plecat de la Partidul Social Democrat în noiembrie 2019 și a anunțat în presa locală că așteaptă oferte de la alte partide pentru a candida la primărie.

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a anunțat că își dorește ca alegerile locale să fie organizate la data de 27 septembrie, așa cum prevede proiectul legislativ ce va fi discutat în Parlament în această săptămână. Dacă starea de alertă va fi prelungită după 1 iulie, alegerile ar putea să nu mai aibă loc în acest an.

„Legea pe care o introducem în Parlament, discutată, este pentru 27 septembrie (n.r. – data alegerilor locale) Din punctul meu de vedere, sunt ferm convins că guvernul va face tot ce ţine de el să nu aibă loc alegeri, să fugă de acest vot. (…) PNL nu este interesat să facă niciun fel de alegeri în acest moment, pentru că cifrele le arată că nu este bine. (…) PSD îşi doreşte alegeri pe 27 septembrie şi intrarea într-o normalitate şi, dacă nu va exista un al doilea val, categoric, pe 6 decembrie să fie alegerile parlamentare”, a spus Ciolacu la România TV.

Liderul PSD a mai spus că „Săptămâna viitoare va fi votată legea, oricum marţi vom avea o ordine de zi şi vom declanşa sesiuni extraordinare din două în două săptămâni pentru toată perioada de vacanţă parlamentară.”

 

Ieri, într-un cadru indedit, #AadrianVonZmeieni și-a prezentat candidatul la Primăria Buzău pentru alegerile din septembrie 2020.Surpriză! Candidatul a aflat numele partidului pe care îl va reprezenta abia în timpul conferinței de presă, după ce începuse discursul motivațional.Fostul judecător n-a fost prea sigur nici după ce marele conducator i-a șoptit suav numele formațiunii politice. A mai inventat pe loc un partid, acesta fiind Partidul România. 💆

Publicată de Sebastian Silvestru pe Vineri, 26 iunie 2020