Pare de necrezut, dar maghiarii se acuză unii pe alții c-ar fi …agenți români sub acoperire. Totul a pornit de la prezența la Cluj-Napoca a liderului Momentun (cel mai mare partid din Opoziție), András Fekete-Győr.

Acesta a venit în „capitala” Transilvaniei pe 3 noiembrie, fiind invitat la un eveniment de campanie electorală organizat de USR-PLUS. András Fekete-Győr și-a exprimat atunci susținerea în alegerile din România pentru Dan Barna, candidatul alianței USR-PLUS, însă anunțul său a declanșat furtuna la Budapesta.

Presa maghiară (index.hu) scrie că joi, în Parlament, liderul Momentul a fost acuzat de reprezentanții Guvernului (partidul Fidesz, al președintelui Viktor Orban) c-ar fi agent român sub acoperire și din acest motiv nu susține candidatura liderului UDMR, Kelemen Hunor.

András Fekete-Győr a replicat pe Facebook: „Gergely Gulyás (n.n. – de la Fidesz) m-a numit agent român sub acoperire. Gergely, nu aud ce spui, de vină e ecoul… Ieși puțin din fundul criminalului de război Erdogan?”.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a efectuat joi o vizită oficială de stat în capitala Ungariei, fiind primit cu cele mai înalte onoruri de Viktor Orban.