Evenimentul Zilei > Politica > Voronic, atac FĂRĂ PRECEDENT la adresa lui Băsescu: „I-am dăruit vin ca să devină alcoolic definitiv”
Voronic, atac FĂRĂ PRECEDENT la adresa lui Băsescu: „I-am dăruit vin ca să devină alcoolic definitiv”

Voronic, atac FĂRĂ PRECEDENT la adresa lui Băsescu: „I-am dăruit vin ca să devină alcoolic definitiv”

Fostul președinte al Republicii Moldova a lansat un atac fără precedent la adresa lui Traian Băsescu, în plenul Parlamentului moldovenesc, spunând că ex-președintele României ar fi alcoolic.

Într-o dispută avută cu Mihai Ghimpu, care l-a atenționat că este împotriva unirii cu România, Vladimir Voronin a declarat că Băsescu este un alcoolic și i-a dat fostului președinte al României vin

„Ceea ce a vorbit Mihai Ghimpu este adevărat și confirmă că Voronin este generos, bun la inimă și nu i-a fost jale pentru Băsescu, să-i dea un vagon cu vin, ca după ce se îmbată și devine alcoolic definitiv, n-o să se mai lege de Republica Moldova. Iaca Mihai Ghimpu nu știe toate, măcar că e разведчик (trad. cercetaș)”, a spus Voronin, citat de Agora.md.

Intervenția sa a stârnit reacția negativă a deputaților din Republica Moldova.

Liderul comuniștilor și-a exprimat indignarea și față de ședința comună a Guvernelor R. Moldova și României, care a avut loc la Piatra-Neamț.

„Ce înseamnă ședințele comune ale Guvernelor României și Republicii Moldova? Care sunt consecințele și în baza cărei legislații se face aceasta? Știu că ultima ședință și un prim-ministru, și altul, stau la pușcărie. Ăștia de acum unde vor să ajungă?”, a întrebat Voronin.