Evenimentul Zilei > Actualitate > Vom avea o dinastie germană la Cotroceni? Cine visează să fie surpriza prezidențialelor
Vom avea o dinastie germană la Cotroceni? Cine visează să fie surpriza prezidențialelor

Vom avea o dinastie germană la Cotroceni? Cine visează să fie surpriza prezidențialelor

Noul primar al municipiului Timișoara, Dominic Fritz, nu se gândește să-și încheie cariera politică în orașul de pe Bega. Are planuri mari în România.

Deși abia s-au încheiat alegerile locale, iar noii aleși nici măcar nu și-au luat mandatele în primire, o parte dintre ei aspiră sus, la câștigarea alegerilor prezidențiale. Și nu este vorba doar de Gabriela Firea, cea care a pierdut alegerile pentru Primăria Municipiului București în fața lui Nicușor Dan.

Cel care s-ar putea arăta interesat să-i ia locul lui Klaus Iohannis, actualul președinte al României (care nu va mai putea candida în 2024) este noul primar al municipiului Timișoara, Dominic Fritz.

„Au fost unii, nu știu cât de mulți, care îmi bat apropouri, așa cum bateți dumneavoastră”, a spus primarul ales al Timișoarei.

Dominic Fritz, primarul ales al municipiului Timisoara, participa la conferinta de presa organizata de Alianta USR PLUS.

Dominic Fritz nu vorbește despre o posibilă candidatură la președinția României, dar nici nu exclude o asemenea posibilitate.

„Nu ocolesc răspunsul, dar nici nu sunt primar, nici n-am putut să dovedesc că energia mea și optimismul meu vor avea roade, așa că mi se pare total că nu este deloc momentul să mă gândesc la așa ceva. Nu am un plan să fac o carieră politică, dincolo de ceea ce vreau să fac în Timișoara acum”, a adăugat Dominic Fritz.

Pe de altă parte, Dominic Fritz nu exclude să candideze la președinția României și dă exemplu chiar candidatura la primăria Timișoarei, la care nu s-ar fi gândit în trecut.

„În viața mea nu exclud nimic și până acum mi-a prins bine. Dacă m-ați fi întrebat acum 3 ani dacă am de gând să candidez la Primăria Timișoara, aș fi spus că nu, că prioritatea mea este să fac jobul pe care îl fac acum, dar nici n-am exclus. Asta nu înseamnă că mă gândesc la așa ceva”, a spus noul primar al Timișoarei, conform capital.ro.

A recunoscut că a dat șpagă

Pe de altă parte, Dominic Fritz a recunoscut că a dat șpagă, în 2003, singura dată când a făcut-o, atunci când a intrat pe teritoriul României, venind din Germania.

„Am venit cu autocar, am avut 19 ani. Am fost patru voluntari din Germania. Am fost avertizați că o să ni se ceară 5 euro la intrare și am discutat pe tot drumul ce facem noi. Când a venit atunci și a strâns 5 euro de la fiecare, am avut un plan, că pe de o parte voiam să ne opunem, pe de altă parte eram prea timizi să zicem nu total, așa că am decis că noi patru dăm 10 euro, adică fiecare să plătească doar jumătate. Ăsta a fost compromisul”, a spus primarul Timișoarei, conform capital.ro.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: