Volkswagen se pregăteşte să scoată SUV-uri pe bandă rulantă

Volkswagen se pregăteşte să scoată SUV-uri pe bandă rulantă

Două SUV-uri de mici dimensiuni - mai compacte decât Tiguanul - şi chiar unul derivat din modelul Passat sunt noutăţile absolute pregătite de Volkswagen pentru viitorul apropiat.

SUV-urile nu dispar, ba dimpotrivă. Volkswagen - la fel ca mullţi alţi producători - e pregătit să dovedească asta. Şi nu oricum, ci cu o avalanşă de modele noi, susţine presa internaţională.

Hulitul, dar, totodată, îndrăgitul SUV se adaptează mai ceva ca un un dăunător îndărătnic. Devenind mai mic, mai manevrabil şi mai puţin poluant.

Exemplele s-au înghesuit să-şi facă apariţia în ultima vreme: Chevrolet Trax, Opel Mokka, Mini Countryman, Toyota Urban Cruiser, Range Rover Evoque.

Audi ne-a lăsat să înţelegem, la Salonul auto de la Paris, că pregăteşte un Q2, mai compact decât actualul Q3, iar Peugeot are, practic, programată lansarea gamei 2008 - o versiune mai "bărbătească" a subcompactului 208.

Şi Volkswagen are planuri mari în această direcţie. Alături de un rival pentru Peugeot 2008, care va veni ca o extensie a viitoarei generaţii Polo, producătorul german pregăteşte şi un SUV ataşat gamei up!, anunţă ediţia online a revistei "Autocar".

Vestea bună este că nici nu va trebui să aşteptăm prea mult apariţia celor două modele care vor face Tiguanul să pară un mic monstru. Cel mult până în 2014.

Şi pentru ca să existe, totuşi, un echilibru, se pare că VW pune la punct şi un Passat SUV! Derivat din versiunea celebrului model comercializată peste Ocean. Deocamdată, doar pentru piaţa de acolo. Dar, nu se ştie niciodată.