Gafa făcută de miniștrii lui Putin în Coreea de Nord. Kim Jong-Un i-a taxat

Gafa făcută de miniștrii lui Putin în Coreea de Nord. Kim Jong-Un i-a taxat Kim Jong-un și Putin. Sursa foto: kremlin.ru

Miniștrii ruși care îl însoțeau pe președintele Vladimir Putin în vizita sa la Pyongyang au fost scoși din sala de negocieri de către un oficial nord-coreean pentru că au intrat înaintea liderului Kim Jong Un. Incidentul a avut loc în timpul transmisiunii în direct a vizitei liderului de la Kremlin de către presa de stat nord-coreeană.

Miniștrii lui Vladimir Putin au gafat-o

Ministrul de externe Serghei Lavrov, primul care a intrat în sală, poate fi văzut stând la masa de negocieri. El era supărat că s-a murdărit cu ceva. Prim-viceprim-ministrul Denis Manturov și vicepremierul Vitaly Savelyev se așează apoi lângă el. Viceprim-ministrul Alexander Novak, ministrul apărării Andrei Belousov, ministrul sănătății Mihail Murashko și șeful Roscosmos, Iuri Borisov, sunt văzuți intrând în cameră înaintea liderului din Coreea de Nord.

„Opriți-vă”, li se aude un oficial nord-coreean.Un reprezentant al delegației ruse întreabă în replică: „Atunci, de ce am intrat?”.

„Nu, avem un protocol”, spune oficialul nord-coreean în limba rusă. „Vă invităm la masă. Liderii noștri ni se vor alătura în scurt timp”. „Ar fi trebuit să ne avertizați imediat”, spune reprezentantul rus. „Mai întâi, ne spuneți să fugim...”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Rusia și Coreea de Nord au semnat un tratat strategic

Chiar dacă au existat aceste tensiuni, Rusia și Coreea de Nord au semnat un tratat strategic - care include o clauză de apărare reciprocă - pe care Putin l-a salutat ca fiind un „progres”. Liderul de la Kremlin a declarat că Rusia „nu exclude o cooperare tehnico-militară cu RPDC în legătură cu tratatul care a fost semnat astăzi”, referindu-se la Coreea de Nord după numele său oficial.

Kim Jong-un și Vladimir Putin

Kim Jong-un și Vladimir Putin. Sursa foto: Arhiva EVZ

Vladimir Putin, „cel mai drag prieten al poporului coreean”

Kim l-a numit pe Putin „cel mai drag prieten al poporului coreean” și a declarat că țara sa „își exprimă întregul sprijin și solidaritatea față de guvernul rus”în legătură cu războiul din Ucraina. Vladimir Putin i-a mulțumit președintelui Coreei De Nord și a spus că Moscova apreciază sprijinul „consecvent și neclintit” și făcând apel la o revizuire a regimului de sancțiuni al ONU care interzice livrările și achizițiile de arme către și dinspre Pyongyang, potrivit Themoscowtimes.