Evenimentul Zilei > International > Vladimir Putin anunţă apocalipsa economico-financiară globală în 5 enunţuri cheie
Vladimir Putin anunţă apocalipsa economico-financiară globală în 5 enunţuri cheie

Vladimir Putin anunţă apocalipsa economico-financiară globală în 5 enunţuri cheie

Vladimir Putin a rezumat succint despre schimbarea „plăcilor tectonice" ale geopoliticii şi cum va arăta Noua Ordine Mondială.

Președintele rus, Vladimir Putin, a făcut declaraţii incredibile ieri la conferința „Săptămâna Rusă a Energiei 2019” de la Moscova.

El le-a spus participanților că dolarul american a fost foarte apreciat în întreaga lume. Era aproape singura monedă mondială de bază. Din anumite motive, SUA au început să-l folosească ca instrument de presiune politică, impunând restricții în utilizarea sa. Așa că au început să muște mâna care îi hrănea. Se va prăbuși curând. Din ce în ce mai multe țări o abandonează treptat ca monedă de rezervă.

Vladimir Putin: „Dolarul s-a bucurat de o mare încredere în lumea întreagă. Dar, din anumite anumite motive, este folosit ca armă politică, impunând restricții. Multe țări renunţă acum la dolar ca monedă de rezervă. Dolarul american se va prăbuși în curând”, citează economicpolicyjournal.

Ce trebuie reţinut din mesajul liderului de la Kremlin:

1. „Dolarul nu se mai bucură de încrederea în întreaga lume”.

2. „Multe țări se abat de la dolar ca monedă de rezervă”.

3. „În curând se va prăbuși dolarul american”.

4. „Sfârșitul este aproape pentru dolar”.

5. „Va fi înlocuit cu o super monedă globală”.

Putin nu este singurul care susţine sfârşitul dolarului

Fostul economist șef al Băncii Mondiale, Warren Buffett,  dorește să înlocuiască dolarul american cu o super-monedă globală , spunând că va crea un sistem financiar global mai stabil. „Dominanța greenback-ului este cauza principală a crizelor financiare și economice globale” , a declarat Justin Yifu Lin la Bruegel, un grup de cercetare și politici cu sediul la Bruxelles.