Evenimentul Zilei > Justitie > Vlad Voiculescu va fi chemat la audieri de procurori. Care sunt cele trei infracțiuni cercetate
Vlad Voiculescu va fi chemat la audieri de procurori. Care sunt cele trei infracțiuni cercetate

Vlad Voiculescu va fi chemat la audieri de procurori. Care sunt cele trei infracțiuni cercetate

Vlad Voiculescu va fi audiat de procurori, în fața cărora se va prezenta și Andreea Moldovan, fost secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Vlad Voiculescu are probleme după ce a plecat de la conducerea Ministerului Sănătății. Procurorii au început urmărirea penală in rem pentru trei infracţiuni, în dosarul accesării datelor Registrului electronic de vaccinări, de către Ştefan Voinea, consilierul onorific al fostului oficial al Sănătăţii.

Se anchetează contextul accesării ilegale a sistemului, pentru transferul de date informatice şi divulgare de informaţii secrete sau de serviciu care nu sunt publice. Despre cele trei infracțiuni vizate de procurori a vorbit jurnalistul Adina Anghelescu.

Care sunt cele trei infracțiuni cercetate

„S-a început urmărirea penală in rem pe trei infracţiuni: acces ilegal la un sistem înformatic, care ar însemna ca pedeapsă de la 6 luni la 5 ani, dacă fapta s-a săvârşit în scopul obţinerii de date informatice.

A doua infracţiune, transferul neautorizat de date informatice şi aceasta este infracţiunea care ţine de competenţa DIICOT, şi care e gravă ca pedeapsă, de la 1 la 5 ani”, a explicat Adina Anghelescu la Antena 3.

Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan vor fi chemați la audieri

„Şi a treia, divulgarea de informaţii secret de serviciu sau publice, adică aceste informatice la care consilierul Ştefan Voinea a avut acces, dat fiind autorizarea care i-a fost dată de fostul secretar de stat, Andreea Moldovan, şi cu acceptul ministrului Vlad Voiculescu”, a mai afirmat Adina Anghelescu.

După cum a anunțat jurnalista, la audieri vor fi chemați și Vlad Voiculescu, dar și Andreea Moldovan, cea care a ocupat funcția de secretar de stat. „Din datele pe care eu le am, Vlad Voiculescu va fi chemat la audieri, pentru că urmărirea penală in rem nu presupune să nu faci audieri şi sunt ca martori mai întâi cei care au implicare directă. Deci, domnul fost ministru Vlad Voiculescu va fi chemat la audieri ca martor. La fel, şi doamna Andreea Moldovan şi Ştefan Voinea”, a mai spus Adina Anghelescu în cadrul emisiunii „Descoperiți”.