Evenimentul Zilei > International > Virusul ucigaș lovește și în Vietnam
Virusul ucigaș lovește și în Vietnam

Virusul ucigaș lovește și în Vietnam

Trei vietnamezi care s-au întors din orașul chinez Wuhan au fost testați pozitiv la coronavirusul 2019-nCoV.

Trei cetățeni vietnamezi care s-au întors din orașul Wuhan din China au fost testați pozitiv pentru coronavirusul care a declanșat alertă mondială de sănătate, joi după-amiază, ridicând numărul total de astfel de cazuri detectate în țară la cinci, a informat ministerul sănătății.

Un pacient a fost pus în carantină la spitalul din provincia centrală Thanh Hoa, în timp ce ceilalți doi se află sub tratament la spitalul național de boli tropicale din capitala Hanoi, informează Vietnamplus.

Cu doi chinezi, tată și fiu, din Wuhan, internați la spitalul Cho Ray din orașul Ho Și Min, Vietnam a înregistrat până în prezent cinci cazuri de infecție cu noul coronavirus.

Cetățeanul chinez Li Ding (66 de ani) și fiul său, Li Zichao (28 de ani) au fost internați în spitalul Cho Ray la 22 ianuarie, pentru pneumonie, ulterior fiind testați pozitiv pentru coronavirus.

Potrivit ministerului vietnamez al Sănătății, cei doi pacienți se vor recupera.

Li Zichao a devenit negativ după o testare efectuată la 28 ianuarie, după ce a beneficiat de un tratament intensiv timp de o săptămână.

În total, 32 de cazuri suspecte de infecție se află în carantină, în așteptarea rezultatelor testelor finale, în timp ce 65 de cazuri au rezultate negative.
43 de persoane sunt în carantină, în ciuda stării normale de sănătate, deoarece au avut contact cu pacienții suspectați de a fi infectați cu coronavirus.

foto: VNA