Aceasta a pretins că a fost hărţuită sexual şi abuzată într-un mod oribil încă de când s-a înrolat. Conform dailymail.co.uk, se pare în armata britanică există “o cultură a abuzului sexual”. Astfel, în cele 18 luni de când Kate Wilson a intrat în sistemul militar, se pare că armata a tratat-o în moduri care nu fac cinste acestei instituţii.

Conform propriilor declaraţii, ea a fost hărţuită constant pentru că a refuzat să întreţină relaţii intime cu unul dintre superiori. A fost ţinta şicanelor unor subofiţeri, cineva a urinat pe ea când dormea şi în cele din urmă a rămas infirmă pe viaţă din cauza misoginismului unui instructor.

Kate Wilson

Accidentarea de la şold a silit-o să renunţe la cariera militară, pe care şi-a dorit-o încă de când era fetiţă. Wilson nu este singurul caz al unei femei care a avut mari probleme odată cu intrarea în armata britanică.

În timpul instrucţiei, aceasta a fost martora unor abuzuri sexuale ale unui instructor asupra unei colege de cameră, chiar în timp ce aceasta dormea. Ea a văzut şi alte situaţii în care alte femei erau abuzate zilnic de militarii în vârstă.

“Erau bărbaţi fără onoare şi mândrie. Noi eram copile, iar ei erau nişte monştri barbari. Mulţi dintre cei care lucrau în armată şi care ne puteau ajuta, ştiau ce se întâmpla şi totuşi nu au făcut nimic”, a declarat  Kate Wilson.