Evenimentul Zilei > International > Violență extremă. 21 de persoane arse de vii. Printre victime se aflau și șase copii
Violență extremă. 21 de persoane arse de vii. Printre victime se aflau și șase copii

Violență extremă. 21 de persoane arse de vii. Printre victime se aflau și șase copii

Masacrul s-a petrecut în satul Bakali, în estul statului nigerian Kaduna, după ce mai mulți bărbați pe motociclete au deschis focul, incendiind case și mașini.

Potrivit primelor informații de la fața locului, a fost vorba despre o răzbunare.

Atacatorii au dorit să riposteze în urma unui raid care le-a vizat tabăra. „Au ucis 21 de persoane în atac”, a declarat Sani Nuhu pentru corespondentul AFP. 16 dintre persoanele ucise erau membri ale aceleiași familii, iar printre ele se aflau 6 copii. Conform datelor rezultate din anchetă, 21 de persoane au fost închise într-o casă, apoi li s-a dat foc.

Zona în care a avut loc tragedia este recunoscută pentru violențele frecvente, bande criminale furând vite sau răpind localnicii pentru a obține recompense. Forțele nigeriene, împreună cu membri unui grup de autoapărare, atacaseră tabăra bărbaților care au deschis focul de pe motociclete, anunță a1.ro.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.