Evenimentul Zilei > International > Strigător la cer! Un VIOLATOR de minori, IERTAT de JUDECĂTOR fiindcă este IMIGRANT
Strigător la cer! Un VIOLATOR  de minori, IERTAT de JUDECĂTOR fiindcă este IMIGRANT

Strigător la cer! Un VIOLATOR de minori, IERTAT de JUDECĂTOR fiindcă este IMIGRANT

Cazul face valuri în Franţa şi toată Europa: poliţia îl numeşte violator, dar este iertat mulţumită - codurilor sale culturale - care nu-i permit să înţeleagă infracţiunea. Verdictul unui judecător face ca toată Franţa să se revolte. Şi este ca un fulger care se abate pe cerul Hexagonului, în timp ce Parisul e în flăcări din pricina vestelor galbene, iar străzile sunt pline de cortegii privind violenţele împotriva femeilor.

Sentinţa, emisă pe 21 noiembrie de Curtea de Apel din Manche, a iertat un imigrant autor al unui viol datorită ''codicelui cultural'', care i-ar fi premis să înţeleagă că nu se poate abuza sexual o fată. Chiar dacă e minoră. Potrivit celor relatate de Le Figaro, cea care a predominat în aulă a fost teza avocatului care, făcându-şi meseria, a reuşit să-şi elibereze clientul. În fapt, avocatul ar fi reuşit să convingă preşedintele Curţii că nu existau elemente suficiente pentru a constata ''constrângerea, ameninţarea şi surpriza'' care marchează potrivit legilor franceze o violenţă sexuală. Adică, bengalezul n-ar fi fost conştient de lipsa de consens a tinerei victime.

Ceea ce a dus la această decizie a fost faptul că imputatul nu avea anumite coduri culturale pentru a înţelege ceea ce tocmai comitea. Trebuie însă să fim clari: victima în chestiune era o fată de 15 ani. Deci minoră. Faptul nu face şi mai discutabilă sentinţa emisă de Curtea franceză? Făra a pune la socoteală că bărbatul, relatează La Verita', deja mai avea la activ agresiuni sexuale în dauna unei minore. Şi nu numai. Potrivit căpitanului de poliţie audiat în dezbatere, imigrantul ''consideră femeile franceze ca nişte curve, are un comportament dăunător, bolnăvicios''

Şi, potrivit experţilor citaţi de Le Figaro, bengalezul are o presonalitate ''narcisită şi egocentrică, impregnată de cultura masculinistă din ţara sa de origine, unde femeile sunt reduse la rolul de obiecte sexuale''. Şi exact ''cultura ţării sale'' l-a salvat de la închisoare.

Chiar şi în acest caz, Macron a sfârşit în ţinta opoziţiei. ''Să fim de acord că există o cultură care permite bărbaţilor să violeze femeile? – a scris într-o scrisoare deschisă Valerie Boyer, deputată a republicanilor – Un imigrant violează două minore, rămâne liber, iar un tribunal consideră ''codicele cultural'' al criminalului drept circumstanţă atenuantă?'', titrează Le Figaro.