Evenimentul Zilei > Actualitate > Vino și tu pe 28 mai 2016 la cea mai mare lecție de resuscitare!
Vino și tu pe 28 mai 2016 la cea mai mare lecție de resuscitare!

Vino și tu pe 28 mai 2016 la cea mai mare lecție de resuscitare!

Salvarea unei vieți poate sta și în mâinile tale! Dacă vrei să înveți cele mai simple manevre care fac diferența între viață și moarte, vino sâmbătă, 28 mai 2016, pe Arena Națională. Alături de alți peste 12.000 de români, vei participa la cel mai mare curs de resuscitare și vei intra în Cartea Recordurilor!

Evenimentul ”Record pentru viață – 110 ani de SALVARE a VIEȚII” este organizat de Societatea de Salvare Bucureşti şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov. La cursul-record, fiecare participant va aplica pe un manechin procedura standard de 30 compresii cardiace şi 2 insuflări pulmonare. Vor fi prezenți și 600 de instructori atestați. Performanţa cursanţilor va fi recunoscută ca record mondial de către specialiştii Guinness World Records (GWR). În acest sens, un reprezentat GWR va fi prezent pe Arena Națională în ziua recordului.

Învățarea acestor manevre simplă este vitală. ”Cu cât sunt mai multe persoane care știu să facă resuscitare, cu atât mai multe vieți pot fi salvate. Astfel, se pot evita situații tragice, precum cazul recent de pe Stadionul Dinamo: moartea fotbalistului Patrick Ekeng. În plus, în anul 2015, la nivelul Capitalei și al județului Ilfov s-au înregistrat 2.750 de cazuri de stop cardio-respirator, fiind salvate 108 vieți. Rata de succes a fost de 3,92 la sută, iar această statistică ne arată cât de gravă este situația”, spune dr. Cristian Grasu, președintele Societății de Salvare București.

Până acum, la evenimentul din 28 mai s-au înscris peste 7000 de români. Doritorii sunt aşteptaţi şi în continuare să se înscrie la lecția de resuscitare organizată de Societatea de Salvare Bucureşti şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov, pe pagina de Internet www.recordpentruviata.ro. Primii 12.000 de participanți înscriși vor fi alertați prin intermediul aplicațieiExistă un erou în fiecare dintre voi de fiecare dată când o persoană va fi în stop cardiorespirator în apropierea lor!