Evenimentul Zilei > Justitie > Vincent Canfield RUPE TĂCEREA: „Nu sunt suspectat de TERORISM. Am venit în România pentru VITEZA RIDICATĂ la internet”
Vincent Canfield RUPE TĂCEREA: „Nu sunt suspectat de TERORISM. Am venit în România pentru VITEZA RIDICATĂ la internet”

Vincent Canfield RUPE TĂCEREA: „Nu sunt suspectat de TERORISM. Am venit în România pentru VITEZA RIDICATĂ la internet”

Vincent Canfield, tânărul de 21 de ani care deține serverul de pe care a fost trimis mesajul de amenințare care s-a dovedit o alarmă falsă, spune că nu este suspectat de terorism. De asemenea, acesta spune că nu fuge de investgația FBI și precizează că i-a ajutat pe agenții federali cu mai multe informații.

Totuși, Vincent Canfield spune că a luat legătura cu avocatul care l-a reprezentat pe Edward Snowden. Mesajul trimis de pe serverul deținut de Canfield a provocat închiderea tuturor școlilor din Los Angeles.
“Nu sunt suspectat de terorism. Eu îi ajut pe anchetatori. Sunt proprietarul unui portal care furnizează adrese de email”, a spus Vincent Canfield la Digi 24.
De pe una dintre aceste adrese de email a fost trimis mesajul de amenintare.
„Serviciul meu a fost folosit de un utilizator care a trimis ameninţări pentru şcoli din Los Angeles şi New York, a fost încă unul care a ameninţat Las Vegas-ul şi am auzit, dar nu sunt sigur, pentru că nu am mai ţinut legătura cu autorităţile, ar mai fi fost unul în Huston”, a mai spus  Canfield.
Vincent Canfield spune că imediat după ameninţările teroriste din Statele Unite, s-a oferit să ajute anchetatorii. Doar că, la două zile distanţă, a venit în România – motivul invocat ar fi viteza ridicată la internet din ţara noastră. Tânărul susţine că nici vorbă să fugă de autorităţile americane.
„Oricine se poate înregistra de pe site-ul meu şi primeşte un cont. Am putut să văd de unde a fost trimis e-mailul. Refuz să spun mai multe despre originea contului de pe care a fost trimis mesajul”, afirmă bărbatul.
Serviciul Român de Informaţii confirmă ancheta dar anunţă că nu poate dezvălui informaţii despre acest caz.
„Există acţiuni de investigaţii care sunt derulate în parteneriat cu alte instituţii. În acest moment nu sunt date care pot fi făcute publice”, a se arată în mesajul transmis de SRI.
În urmă cu cinci zile, toate cele o mie de școli din Los Angeles, la care învaţă 640.000 de elevi, au fost închise în urma unei amenințări cu bombă. Anunţul a fost trimis prin e-mail. Expeditorul susţinea că s-a antrenat alături de o celulă teroristă locală şi este gata să moară în numele lui Allah împreună cu 134 de militanţi.