Evenimentul Zilei > EVZ Special > Viktor Orban îi dă replica lui George Soros: Europa nu a capitulat!
Viktor Orban îi dă replica lui George Soros: Europa nu a capitulat!

Viktor Orban îi dă replica lui George Soros: Europa nu a capitulat!

Uniunea Europeană și-a păstrat unitatea și a învins, iar George Soros a pierdut și ar fi timpul ca europenii să îi trimită, în sfârșit, acasă, în America.

Aceasta a scris premierul Viktor Orban în răspunsul său intitulat „Europa nu a capitulat” la editorialul lui George Soros, publicat joi, în care controversatul miliardar deplângea faptul că, în privința respectării statului de drept, Uniunea Europeană „s-a predat”, făcând compromisuri cu Ungaria dar și cu Polonia.

În documentul remis Agenției de Presă MTI, premierul a scris: „George Soros plânge cu lacrimi de crocodil, ceea ce nu îi va mai ajuta cu nimic pe milioanele de oameni, familii și întreprinzători jefuiți de omul de afaceri american, cel mult sunt bune pentru o satisfacție modestă”.

„Cel mai corupt om și cea mai coruptă rețea din lume”

„Cel mai corupt om și cea mai coruptă rețea din lume au un motiv serios pentru a fi dezamăgiți, deoarece Europa nu a capitulat, grandiosul proiect al lui Soros a fost împiedicat la reuniunea Consiliului European”, a mai afirmat premierul ungar.

Viktor Orban a mai precizat: „Luminile reflectoarelor sunt îndreptate asupra banilor din bugetul UE, asupra fondului de redresare economică și asupra cui, ce anume și cum va avea acces”.

Premierul a subliniat, totodată, că „finanțările din bugetul UE au fost și până acum supuse unor suvravegheri severe și multiple în țările membre ale UE”.

Oameni însărcinați de Soros din Comisia Europeană

„Adevărata miză a reuniunii de la Bruxelles a fost cine va conduce în viitor Europa: guvernele alese de cetățenii țărilor membre și de consiliul format de aceste guverne sau Soros va reuși să clădească o nouă structură de putere. O rețea din care vor face parte ONG-uri care vor răspândi idei liberale, post-națiune, post-creștine, mass-media de stânga și de dreapta, care vor răspândi și consolida ideologiile, grupul important al unor europarlamentari, «oamenii însărcinați» de Soros din Comisia Europeană și mecanismul numit stat de drept care îi leagă pe toți aceștia”, a mai declarat Viktor Orbán.

Premierul maghiar  a adăugat: „Proiectul este tot atât de simplu, pe cât de grandios: este un centru financiar, un centru al lui George Soros care finanțează sute de mii de ONG-uri, insituții de cercetare, ateliere de analiză și activiști, care influențează linia mass-media mainstream.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE