Echipa FC Viitorul se chinuie în acest debut de campionat, iar după consumarea primelor patru runde, băieții lui Gheorghe Hagi au adunat doar două puncte. Perspectivele sunt sumbre, ținând cont de faptul că, la finalul acestui sezon, șase echipe vor lua calea către eșalonul secund.

Echipa care joacă meciurile de pe teren propriu la Chiajna a înregistrat două remize și două înfrângeri, iar salvarea de la retrogradare începe să fie o misiune greu de îndeplinit.

Gheorghe Hagi privește neputincios la evoluțiile palide pe care le au jucătorii care ar fi trebuit să fie coloana vertebrală a fotbalului românesc în următorii ani și, în doar o lună și jumătate, „Regele” și-a pierdut doi colaboratori de nădejde. Numit director general al echipei, Narcis Răducan nu a rezistat decât o lună în funcție și a demisionat, conform unor surse din club, după un scandal de pomină cu Hagi.

Oficialul i-a explicat patronului că FC Viitorul are nevoie de câțiva jucători experimentați, pentru ca tinerii să crească în jurul lor, dar cel mai mare fotbalist român din istorie nici nu a vrut să audă de așa ceva.

A renunțat și Stelea

A doua zi, Narcis și-a prezentat demisia, dar a spus că despărțirea s-a produs pe cale amiabilă. Ieri, Bogdan Stelea, antrenorul echipei, a renunțat și el, tot după mai multe discuții în contradictoriu avute cu Hagi.

În aceste împrejurări, echipa dă impresia că se scufundă, iar „Regele” se gândește tot mai serios să devină antrenorul formației pe care o patronează, pentru a revitaliza niște jucători debusolați.

Transferuri eșuate

Deocamdată, marile promisiuni ale Academiei „Gheorghe Hagi” nu au confirmat în momentul în care au ajuns la alte echipe. Considerat a fi un mare talent, Gabriel Iancu are probleme cu viața extrasportivă și nu evoluează constant la Steaua, iar Aurelian Chițu nu s-a integrat la formația Valenciennes. Dezamăgiți de român, francezii l-au împrumutat în Grecia, la PAS Giannina. De asemenea, Ionuț Vînă și Mihai Bălașa nu au rupt nici ei gura târgului la AS Roma, acolo unde au fost împrumutați.

Gheorghe Hagi a pus bazele proiectului său în 2009, la 10 kilometri de Constanța, în localitatea Ovidiu, acolo unde a cumpărat un teren de 7 hectare. Proiectul a înghițit peste 10 milioane de euro, iar în prezent, aproximativ 300 de copii sunt școlarizați la academia „Regelui”.