Viitorul Ford Mustang, condus, în premieră, de un şofer orb

Viitorul Ford Mustang, condus, în premieră, de un şofer orb

Cea mai nouă versiune a legendarului modelul american urmează a fi lansată în 2010.

Compania americană Ford a dorit să-i ofere lui Roger Keeney (62 de ani), care locuieşte în oraşul Athens din Georgia, şi prietenilor lui de la Centrul de Nevăzători din Arizona, şansa de a conduce din nou, informează “carscoop.com” şi “automotive.com”.

Maşina aleasă pentru acest demers a fost versiunea 2010 a modelului decapotabil Mustang.

Keeney a câştigat această oportunitate după ce i-a impresionat pe reprezentanţii Ford cu prorpia descriere a unei experienţe de vis într-un Ford Mustang, în cadrul unei promoţii intitulate “Cei 10 Dezlănţuiţi”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ford a aranjat, pentru siguranţă, ca fostul pilot profesionist de curse, Tommy Kendall, să fie, de data aceasta, copilot.

Roger Keeney a experimentat senzaţia de a conduce un Mustang (şi nu orice Mustang, ci un model care nu a mai fost condus, deocamdată, decât de reprezentanţii producătorului) în această vară. El a declarat că acest lucru a fost un vis devenit realitate.

Noul Mustang 2010 va avea un design exterior modificat, un interior revizuit şi noi opţiuni (între care SYNC - un sistem de comunicaţie şi divertisment, dezvoltat de Ford).

Maşina va putea fi echipată cu o variantă îmbunătăţită a motorului V8 de 4.6 litri, care va dezvolta de acum 315 cai-putere (în creştere, de la 300 CP). (Irina Moise)