Evenimentul Zilei > Actualitate > Viitorul Ford Mustang, condus, în premieră, de un şofer orb
Viitorul Ford Mustang, condus, în premieră, de un şofer orb

Viitorul Ford Mustang, condus, în premieră, de un şofer orb

Cea mai nouă versiune a legendarului modelul american urmează a fi lansată în 2010.

Compania americană Ford a dorit să-i ofere lui Roger Keeney (62 de ani), care locuieşte în oraşul Athens din Georgia, şi prietenilor lui de la Centrul de Nevăzători din Arizona, şansa de a conduce din nou, informează “carscoop.com” şi “automotive.com”.

Maşina aleasă pentru acest demers a fost versiunea 2010 a modelului decapotabil Mustang.

Keeney a câştigat această oportunitate după ce i-a impresionat pe reprezentanţii Ford cu prorpia descriere a unei experienţe de vis într-un Ford Mustang, în cadrul unei promoţii intitulate “Cei 10 Dezlănţuiţi”.

Ford a aranjat, pentru siguranţă, ca fostul pilot profesionist de curse, Tommy Kendall, să fie, de data aceasta, copilot.

Roger Keeney a experimentat senzaţia de a conduce un Mustang (şi nu orice Mustang, ci un model care nu a mai fost condus, deocamdată, decât de reprezentanţii producătorului) în această vară. El a declarat că acest lucru a fost un vis devenit realitate.

Noul Mustang 2010 va avea un design exterior modificat, un interior revizuit şi noi opţiuni (între care SYNC – un sistem de comunicaţie şi divertisment, dezvoltat de Ford).

Maşina va putea fi echipată cu o variantă îmbunătăţită a motorului V8 de 4.6 litri, care va dezvolta de acum 315 cai-putere (în creştere, de la 300 CP). (Irina Moise)