Evenimentul Zilei > International > VIDEO spectaculos | NASA a filmat un meteorit care a intrat în atmosferă. Lumina pe care a făcut-o A FOST ORBITOARE
VIDEO spectaculos | NASA a filmat un meteorit care a intrat în atmosferă. Lumina pe care a făcut-o A FOST ORBITOARE

VIDEO spectaculos | NASA a filmat un meteorit care a intrat în atmosferă. Lumina pe care a făcut-o A FOST ORBITOARE

NASA a dat publicităţii o înregistrare video spectaculoasă care prezintă intrarea în atmosfera terestră, deasupra Statelor Unite, a unui meteorit.

Un punct luminos se apropie până devine un bulgăr uriaş de foc, după care dispare. NASA a realizat imagini impresionante cu prăbuşirea unui meteorit, deasupra oraşului Pittsurgh din statul american Pennsylvania, informează francetvinfo.fr, citat de Mediafax.

Asteroidul s-a dezintegrat, marţi, 17 februarie, la primele ore ale dimineţii. Lumina pe care acesta a emis-o a fost vizibilă pe cerul american inclusiv în statele Ohio şi New York.

Trei camere ale NASA au captat prăbuşirea meteoritului. Potrivit contului de Facebook al Serviciului de supraveghere a meteoriţilor, administrat de Agenţia spaţială americană (NASA), meteoritul a avut un diametru de 60 de centimetri, o greutate de aproape 228 kilograme şi a parcurs un lung drum prin spaţiu, provenind din centura de asteroizi aflată între Marte şi Jupiter, deplasându-se cu o viteză de peste 72.000 de kilometri pe oră.