Evenimentul Zilei > Monden > VIDEO. Spectacole cu sicrie şi zombi, pentru alungarea stresului provocat de pandemie
VIDEO. Spectacole cu sicrie şi zombi, pentru alungarea stresului provocat de pandemie

VIDEO. Spectacole cu sicrie şi zombi, pentru alungarea stresului provocat de pandemie

O companie din Japonia încearcă să îi înveselească pe oamenii îngroziți de pandemie, organizând spectacole în care clienţii stau în sicrie sau în mașini, înconjuraţi de zombie cu fierăstraie.

În acest weekend, compania a organizat în Tokyo un nou spectacol. Participanții au stat întinşi în sicrie prevăzute cu geamuri, aflate la doi metri distanţă unele de altele. Ei au avut ocazia să asculte poveşti de groază și să „admire” mai mulți „oameni înviați din morți”.

„Pandemia e stresantă şi sperăm că oamenii se pot relaxa puţin ţipând zdravăn”, a spus Kenta Iwana, coordonator al companiei de producţie Kowagarasetai (Echipa de sperieturi), care organizează spectacolele cu zombi.

Kowagarasetai a început să organizeze spectacolele horor luna trecută.

„Mai multe evenimente au fost anulate din cauza coronavirusului. Căutam o modalitate de a scăpa de stres”, a declarat Kazushiro Hashiguchi, de 36 de ani, după ce a participat la show-ul pentru care a plătit 800 de yeni (7,60 dolari americani). „Mă simt relaxat acum”, a adăugat el.

„Sicriele sunt uşor de mutat. Nu trebuie decât să fie puse într-o cameră întunecată”, a declarat Iwana precizând că „este o afacere bună pentru noi şi satisfăcătoare pentru clienţii noştri”.