Evenimentul Zilei > Politica > VIDEO INCREDIBIL cu o stradă ”deszăpezită” de autorități și transformată în PATINOAR
VIDEO INCREDIBIL cu o stradă ”deszăpezită” de autorități și transformată în PATINOAR

VIDEO INCREDIBIL cu o stradă ”deszăpezită” de autorități și transformată în PATINOAR

În timp ce municipalitatea anunță acțiuni de deszăpezire și combatere a poleiului ”pe toate străzile orașului”, timișorenii au ieșit cu patinele. Direct pe șosea.

S-a întâmplat la câteva minute de centrul orașului. În fața Facultății de Arhitectură din Timișoara, ploaia înghețată din noaptea de vineri săre sâmbătă a transformat carosabilul într-un veritabil patinoar. Mai mulți  timișoreni care au auzit laudele edililor privind curățarea străzilor de polei au ieșit să testeze efectele soluțiilor. Nu au avut de ales și au încălțat patinele.

”S-a intervenit cu utilaje și substanțe care previn depunerea poleiului și în perioada 1-4 ianuarie, iar cantitățle consumate de cele două societăți în perioada sus menționată vor fi centralizate și comunicate în cursul zilei de luni”, a declarat Alina Pintilie, dirctorul Direcției de Comuncare al primăriei Timișoara. Potrivit lui Adrian Bere, directorul Direcției de Mediu din cadrul aceleiași instituții, s-a făcut ”de permanență” în nopțile problematice de la fine acetse săptămâni. ”S-a ieșit cu toate utilajele (…) și am împrăștiat soluție, clorură de calciu, și nisip (…) inclusiv pe străzile din cartiere. E motivul pentru care nu am avut accidente în Timișoara”, a spus Bere.

Amatorii de patinaj s-au bucurat de un patinoar gratuit pe carosabil pe strada pe care mașinile nu au îndrăznit să intre.