În sfârșit, președintele Americii își vede îndeplinit visul în chestiunea migranților care dau asaltul la granița de sud a SUA!

Decizie istorică luată de Curtea Supremă: instanța a validat o decizie a administraţiei Trump, ce limitează drastic solicitările de azil în SUA venite din partea migranţilor plecați spre un trai mai bun din America Centrală, informează Agerpres. Imediat ce magistrații au ridicat primul „zid” propus de Donald Trump, liderul de la Washington și-a exprimat satisfacţia printr-o postare pe Twitter: „Victorie mare la Curtea Supremă a Statelor Unite asupra limitării dreptului de azil”.

Totuși, bătălia data la Curtea Supremă a fost una destul de mare. Un judecător federal din California a încercat să blocheze această măsură ce prevede respingerea automată a tuturor solicitărilor de azi depuse de acei migranţi care nu au solicitat mai întâi statut de refugiat în Mexic sau în statele terţe traversate în călătoria lor spre America. Și la Curtea Supremă au fost păreri împărțite. În pledoaria scrisă, judecătorul Sonia Sotomayor, care a făcut front comun cu colega progresistă Ruth Bader Ginsburg, opunându-se măsurii, a menționat că regretă decizia Curţii Supreme: „Încă o dată puterea executivă a emis o reglementare care încearcă să pună capăt unor practici de lungă durată pentru refugiaţii care caută să scape de persecuţii”.

La un tribunal din Oakland, organizaţiile de apărare a drepturilor civile şi ale omului au contestat și ele în zadar demersul administrației Trump, susținând că această măsură va însemna excluderea de la procedurile de azil a unei majorităţi zdrobitoare a solicitanţilor. Și, într-adevăr, sute de mii de persoane, dintre care multe familii cu copii, sunt potenţial afectate de hotărârea Curții, însă Trump nu ține cont de drame și își continuă nestingherit drumul spre „închiderea” graniței de sud a Americii.