Evenimentul Zilei > Sport > Victorie URIAȘĂ! Andreea Chiţu, medalie de bronz la Tel Aviv.
Victorie URIAȘĂ! Andreea Chiţu, medalie de bronz la Tel Aviv.

Victorie URIAȘĂ! Andreea Chiţu, medalie de bronz la Tel Aviv.

Clipe senzaționale la Tel Aviv, unde judoka Andreea Chițu a învins-o pe campioana Rusiei Alesya Kuznetsova. Meciul a fost comentat în direct chiar de Președintele Federației de Judo, Cozmin Gușă.

Bucurie mare în lotul naționalei României. Andreea Chiţu a reușit o performanță uriașă, învingând-o pe rusoaică prin ippon în doar 30 de secunde. Astfel, Chițu a câștigat astfel medalia de bronz.

„E un lucru senzațional pentru Andreea care revine după o accidentare lungă. Mă bucur pentru ea. Acest bronz, care putea să fie aur, la Grand Prix-ul de la Tel Aviv, care este cel mai prestigios al începutului de an, este nemaipomenit pentru ea. E un moment important pentru ea și pentru judo-ul românesc și chiar pentru sport. Practic s-a bătut doar 30 de secunde. A avut această mișcare de killer. A avut un killer instinct. Telesopectatorii Realitatea au avut parte de o bucurie chiar de Ziua Națională”, a spus Gușă, la Realitatea TV.

Președintele Federației de Judo a mai remarcat, de asemenea, că cel mai aplaudat om al zilei a fost tot un român: 

„E sala arhiplină, israelienii sunt mari iubitori de judo. Cel mai aplaudat om de azi a fost tot un român. A fost Marius Vizer, președintele Federației Internaținale de Judo, care a fost premiat de către Congresul Mondial Evreiesc pentru contribuția sa la pace prin sport. O sală întreagă l-a ovaționat pe Marius Vizer”, a declarat Gușă.