Bucurie mare în lotul naționalei României. Andreea Chiţu a reușit o performanță uriașă, învingând-o pe rusoaică prin ippon în doar 30 de secunde. Astfel, Chițu a câștigat astfel medalia de bronz.

„E un lucru senzațional pentru Andreea care revine după o accidentare lungă. Mă bucur pentru ea. Acest bronz, care putea să fie aur, la Grand Prix-ul de la Tel Aviv, care este cel mai prestigios al începutului de an, este nemaipomenit pentru ea. E un moment important pentru ea și pentru judo-ul românesc și chiar pentru sport. Practic s-a bătut doar 30 de secunde. A avut această mișcare de killer. A avut un killer instinct. Telesopectatorii Realitatea au avut parte de o bucurie chiar de Ziua Națională”, a spus Gușă, la Realitatea TV.

Președintele Federației de Judo a mai remarcat, de asemenea, că cel mai aplaudat om al zilei a fost tot un român: 

„E sala arhiplină, israelienii sunt mari iubitori de judo. Cel mai aplaudat om de azi a fost tot un român. A fost Marius Vizer, președintele Federației Internaținale de Judo, care a fost premiat de către Congresul Mondial Evreiesc pentru contribuția sa la pace prin sport. O sală întreagă l-a ovaționat pe Marius Vizer”, a declarat Gușă.