Victoria Nuland ar fi rostit o înjurătură la adresa UE într-o discuție cu ambasadorul SUA la Kiev

Victoria Nuland ar fi rostit o înjurătură la adresa UE într-o discuție cu ambasadorul SUA la Kiev

Asistentul secretarului de stat american responsabil de Afaceri Europene și Euroasiatice ar fi rostit înjurătură la adresa Uniunii Europene într-o discuţie cu ambasadorul SUA la Kiev pe tema modului de gestionare a crizei din Ucraina, potrivit unei înregistrări audio postate pe YouTube și preluate de presa internațională.

În înregistrarea respectivă, vocile ce par a aparține lui Nuland şi ambasadorului Geoff Pyatt vorbesc despre situaţia din Ucraina şi despre propunerea preşedintelui Viktor Ianukovici de a-l numi pe Arseni Iaţeniuk premier şi pe Vitali Kliciko vicepremier, propuneri respinse de cei doi lideri ai opoziției.  Nuland, care a mers în decembrie în Piaţa Independenţei din Kiev, precizează că secretarul general ONU, Ban Ki-moon, urmează să îl numească pe un fost ambasador olandez la Kiev, Robert Serry, emisar în Ucraina.

"Cred că acest lucru ar fi minunat pentru remedierea acestei situaţii, pentru ca ONU să o remedieze; f... UE", adaugă vocea atribuită lui Nuland, referindu-se la disensiunile dintre Washington şi Bruxelles. Potrivit Agenţiei France-Presse, vocea pare a fi cea a Victoriei Nuland, însă acest lucru nu poate fi stabilit cu certitudine.

În replică, Departamentul de Stat nu a făcut niciun comentariu pe această temă, dar Jay Carney, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei SUA, a declarat, potrivit AFP, că faptul că înregistrarea a fost difuzată de "guvernul rus spune ceva despre rolul Rusiei". <iframe width="640" height="315" src="//www.youtube.com/embed/MSxaa-67yGM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ne puteți urmări și pe Google News