Evenimentul Zilei > Politica > Victor Ponta s-a autoinvitat la o întâlnire cu șeful Pentagonului
Victor Ponta s-a autoinvitat la o întâlnire cu șeful Pentagonului

Victor Ponta s-a autoinvitat la o întâlnire cu șeful Pentagonului

Deși șeful Pentagonului nu era interesat de întâlniri cu oficialii români, premierul a dat o fugă până la Constanța, unde acesta discuta cu americanii de la Baza Militară Kogălniceanu.

Vizita la Constanţa a Secretarului Apărării a SUA, Chuck Hagel, a fost anunţată, oficial, cu trei zile în urmă, atât de Ambasada SUA la Bucureşti cât şi de Ministerul Apărării Naţionale. Niciuna dintre cele două instituții nu pomenea că, pe lângă ministrul Mircea Dușa, oficialul american ar fi urmat să se vadă și cu premierul Victor Ponta. Nici pe agenda oficială a Guvernului nu figura vreo întâlnire programată a premierului Victor Ponta cu Chuck Hagel. Nici măcar pe Facebook.

Mai mult, surse credibile au explicat pentru EVZ că, încă de la sosirea în ţară, Secretarul Apărării ar fi cerut imperios să fie ținut deoparte de înaltele fețe politice. Misiunea lui era strict legată de discuţii cu omologul său român, de vizitarea crucişătorului USS Vella Gulf şi o întâlnire cu militarii americani de la Baza Kogălniceanu. Program respectat întocmai.

Întrevederea de zece minute

Personalul șefului Pentagonului a aflat târziu de intenția premierului român de a da binețe oaspetelui american. Aşa că Victor Ponta a aterizat cu elicopterul la Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu când Chuk Hagel se întreţinea cu militarii americani din bază. A fost condus în salonul oficial al aeroportului, unde a așteptat 15 minute până la sosirea oficialului american. Dacă pentru ministrul Apărării, Mircea Duşa, a alocat aproape trei ore de discuţii în portul Constanţa, secretarul american al Apărării i-a acordat premierului roman mai puțin de 10 minute. Suficient cât să fie fotografiaţi şi filmaţi de angajaţii guvernului. Au părăsit apoi aeroportul, fiecare cu aparatul său de zbor.

La scurt timp, guvernul informa oficial că discuția a fost despre „situația regională, problemele comune de securitate și despre colaborarea militară dintre România și Statele Unite ale Americii”. Pozele au fost postate pe pagina personală de Facebook a lui Victor Ponta și ulterior și pe site-ul guvernului. De altfel, pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA la București nu apar fotografii de la întâlnirea Ponta-Hagel.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: