Victor Ponta: “Noi vrem alegeri anticipate. Bun. Dar nu asta e agenda reală, românii aşteaptă cu totul altceva, un guvern nou care să se ocupe de sănătate, educaţie infrastructură, siguranţă”.

Şi continuă: “Guvernul trecut nu a făcut nimic, actualul guvern face la fel. Nu ştim dacă se măresc pensiile, nu sunt bani… sunt bani. Agenda românilor este să ştie ce se întâmplă cu pensiile, salariile. Pe români nu-i interesează agenda politică”.

Actualul Guvern nu se ocupă de români şi amână răspunsurile concrete despre pensii

“Pentru că, după alegeri, există riscul ca guvernul să spună că nu sunt bani. De asta nu dau răspunsul concret despre mărirea pensiilor, salariilor şi alocaţiilor, amână până după alegeri”, a mai declarat Ponta.

“Declanşarea anticipatelor ar însemna o criză….lumea nu ar mai lucra, aşteaptă să vadă dacă sunt daţi afară, administraţia publică, de asemenea, nu va lucra, reformele se amână, şefii vor sta cu frică.. dacă sunt schimbaţi. angajaţii de asemenea”.

Guvernul a îngheţat pensia minimă în loc să îngheţe pensiile mari, este încă o greşeală a guvernului Orban.

Legat de PSD, Victor Ponta a declarat: “PSD pierde în orice variantă. Dar nu dau sfaturi. PSD a lăsat impresia că se luptă pentru ei… veniţi alături de Pro România şi luptaţi pentru oameni”, este mesajul său pentru cei din PSD.

Restructurarea administraţie publice este o urgentă iar sistemul fiscal trebuie schimbat de urgenţă

“Noi trăim pe un sistem făcut de Ceauşescu în 1968. Avem o criză de forţă de muncă, nu avem oameni, nu investim pentru viitor. Nu vrem să facem ceva pentru pătura de mijloc care se uită cu disperare la factura la gaze la energie… asta trebuie făcut. Să ne îndreptăm spre aceşti oameni. România arată cu o junglă. La noi sunt salarii imense la stat, mai mari ca la cei din corporaţii care stau în acele cuburi de sticlă. Nu s-a schimbat nimic, sistemul a rămas acelaşi”, a mai spus Ponta în această seară.

Cine va lua locul lui Orban?

“Pleacă Orban, vine Rareş Bogdan, treaba lor. Am crezut că se vrea o schimbare adevărată, mă bucur că nu am votat guvernul, nu fac parte din acele broaşte râiose… În februarie s-ar putea declanşa anticipatele”, a prognozat Ponta.