Evenimentul Zilei > Politica > Victor Ponta, pentru EVZ: Miercuri vom da un proiect de hotărâre pentru cardul de sănătate
Victor Ponta, pentru EVZ: Miercuri vom da un proiect de hotărâre pentru cardul de sănătate

Victor Ponta, pentru EVZ: Miercuri vom da un proiect de hotărâre pentru cardul de sănătate

Premierul Victor Ponta a declarat pentru Evenimentul zilei, întrebat cum va rezolva situaţia iscată în jurul cardurilor de sănătate, că va da miercuri va da un proiect de hotărâre în această privinţă.

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat vineri, pe Facebook, modul în care Guvernul a gestionat implementarea cardurilor de sănătate. ”Guvernul a gestionat extrem de prost implementarea cardului de sănătate pentru români și voi avea o discuție cu premierul în acest sens. Este revoltător ca mii de oameni să stea la cozi interminabile pentru a beneficia de serviciile medicale care li se cuvin”, a scris şefului statului pe reţeaua de socializare.

În replică, premierul a declarat că este o minciună faptul că mii de carduri de sănătate au rămas blocate în bancomate şi că românii au stat la coadă din pricina acestora.

''Cardul de sănătate este un proiect vechi, am lucrat foarte bine cu domnul Buşoi când era preşedintele Casei (CNAS – n.r.), după aceea domnul Ciurchea, cu SRI, cu STS şi va însemna următorul lucru: doar anul ăsta cel puţin 300 de milioane de euro facem economii, bani care rămân toţi la Sănătate. Sigur că mă aşteptam să fie supăraţi, să auzim 2.500 de carduri blocate în bancomate. Bineînţeles că a fost o minciună, nu era niciun card. Că mii de oameni la cozi, că alte lucruri…'', a precizat Ponta.

Evenimentul zilei a dezvăluit că sistemul medical este blocat din pricina unei hotărâri a Guvernului Ponta. Încercarea ministrului Nicolae Bănicioiu și a lui Vasile Ciurchea, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, de a drege busuiocul printr-un ordin comun, s-a dovedit inutilă, susțin surse din sistem. Ordinul, semnat de ministru și de președintele Casei, nu poate fi pus în practică deoarece se bate cap în cap cu o Hotărâre de Guvern a lui Victor Ponta. Citiţi mai multe AICI.

Citiţi şi:

PARADOXUL CARDULUI DE SĂNĂTATE: Bolnavii plătesc pentru ceva ce NU FUNCȚIONEAZĂ

Scandalul cardurilor de sănătate: Isterie și profit pe seama pacienților

ISTERIA NAŢIONALĂ A BANCOMATELOR BLOCATE. Cele mai mari bănci locale din România: Nu s-a găsit niciun CARD DE SĂNĂTATE în ATM-urile noastre | VIDEO