Victor Ponta: O să îi rog pe intelectualii de stânga să contribuie la reformarea PSD

Victor Ponta: O să îi rog pe intelectualii de stânga să contribuie la reformarea PSD

Victor Ponta, preşedinte PSD, îi roagă pe intelectualii de stânga să contribuie la reformarea PSD, într-o postare pe Facebook. Apelul vine după un editorial al sociologului Barbu Mateescu, invocat de premier.

"Am citit de mai multe ori și cu mare atenție această opinie a lui Barbu Mateescu! Nu spun că sunt de acord în totalitate (nici măcar că am înțeles toate semnificațiile unui demers atât de complex), dar ceva îmi spune că are dreptate mai mult decât pot eu azi să înțeleg", scrie premierul, făcând trimitere la textul sociologului "Fals discurs al lui Victor Ponta la învestire".

Sociologul imaginează un fals discurs în care Victor Ponta asumă, în numele PSD, trecutul partidului (inclusiv abuzurile regimului Iliescu şi mineriadele) şi anunţă desfiinţarea funcţiei de preşedinte de onoare. În acelaşi "fals discurs", Ponta mai spune "partidul pe care-l reprezint întâmpină obstacole majore în a obține susținerea intelectualității românești, tinere sau mai puțin tinere, forță vitală pentru progresul României".

Plecând de la acest text al sociologului, premierul Victor Ponta consemnează pe pagina sa de Facebook: "Este încă un mesaj că adevarata reformă a stângii românești nu poate veni doar din interiorul PSD! O să îi rog și invit pe intelectualii de stânga (nu atât de zgomotoși sau agresivi ca cei de dreapta - dar nu mai puțin valoroși) să accepte o contribuție ideologică exterioară la demersul atât de necesar care va avea loc anul viitor!"

Ne puteți urmări și pe Google News

Ponta spune că se referă la Barbu Mateescu şi la alţi intelectuali de stânga care au avut curajul să îşi asume opțiunea ideologică: Ioana Lupea, Costi Rogozanu, Radu Magdin, echipa de la CriticAtac.

"Sper să accepte această solicitare pe care o fac din convingere, pentru că nu putem să trăim mereu într-o societate în care apartenența mimată la "dreapta" este un fel de religie obligatorie promovată de zeloși fanatici și farisei ridicoli!", încheie Victor Ponta.