"În următoarele patru luni, mai avem câteva legi de făcut, şi anume, Legea achiziţiilor publice. Nu o să avem investiţii publice în România până nu schimbăm legea (…) Legea achiziţiilor publice este gata, la 1 septembrie, pe directivă europeană, pleacă în Parlament. Legea salarizării în sectorul bugetar, care nu înseamnă că, de la 1 ianuarie, toată lumea va primi salarii uriaşe, ci înseamnă că, în următorii 4 ani, facem o regulă şi o aşezare în acest sector. (…) Acestea două, pentru următoarea sesiune, eu zic că sunt foarte importante, sunt reforme esenţiale", a spus premierul, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, cele două noi legi vin ca o completare a modificărilor legislative făcute de guvernul pe care îl conduce în primele opt luni ale anului în curs, printre care Codul Silvic, Codul Fiscal, reducerea TVA la 9% la alimente şi la serviciile de alimentaţie publică, introducerea cardului de sănătate.

Victor Ponta a discutat astăzi, la Mamaia, cu reprezentanţii din turism, întâlnire la care a fost prezent şi ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, şi cel am Economiei şi Turismului, Mihai Tudose.

Premierul şi ministrul de Finanţe sunt de acord cu scoaterea impozitului pe profit pentru operatorii economici din domeniul turismului. În locul acestuia va fi introdus un impozit forfetar, în funcţie de numărul de locuri de cazare sau la masa, pentru restaurante. 

"S-a convenit aprobarea impozitului specific, forfetar, pentru firmele din turism  care au un rulaj anual de maxim 5 milioane euro. Până la sfârşitul lui septembrie, parlamentarii vor iniţia un proiect de lege şi în cel mult 2 luni va fi aprobat, urmând că legea impozitului specific în turism să între în vigoare la 1 ianuarie 2016", a spus Victor Ponta, la Mamaia.