Evenimentul Zilei > Economie > Victor Ponta: Inspectorii Antifraudă să combată evaziunea cu duritate, dar în limita bunului-simţ
Victor Ponta: Inspectorii Antifraudă să combată evaziunea cu duritate, dar în limita bunului-simţ

Victor Ponta: Inspectorii Antifraudă să combată evaziunea cu duritate, dar în limita bunului-simţ

Premierul Victor Ponta i-a transmis şefului ANAF că inspectorii Direcţiei Antifraudă trebuie să aplice politica de combatere a evaziunii fiscale cu duritate, dar în limita legii şi a bunului-simt, fără excese. Mesajul premierului vine în contextul în care în presă au apărut cazuri ale unor posibile excese în închiderea unor localuri.

"ANAF îşi pune în practică politica pe care eu am tot cerut-o, de combatere a evaziunii fiscale, şi sper să o facă în continuare, dar fără excese, domnule preşedinte. În limita legii şi a bunului-simt, că, totuşi, când mergem şi facem excese, cădem în partea cealaltă. Eu cer tuturor angajaţilor ANAF să-şi facă datoria cu duritate, dar nu cu excese şi sunt convins că veţi găsi această limita", i-a spus premierul şefului ANAF, Gelu Diaconu, potrivit Mediafax.

Mesajul premierului vine după ce în ultimele zile în presă au fost relatate cazurile unor localuri închise de inspectorii antifraudă, după ce în casele de marcat au fost găsite sume nedeclarate, provenite din "bacşiş". Patronii localurilor au acuzat inspectorii antifraudă de exces de zel.

Citeşte şi: Controalele ANAF: Amendă de 4.000 de lei pentru 5 LEI ÎN PLUS

Citeşte şi: Controalele ANAF: Patronul care REFUZĂ să închidă un magazin pentru un minus de 50 DE LEI

Citeşte şi: Controalele ANAF: Fast-food din Focşani închis PENTRU 90 LEI