Întrebat despre cine ar corespunde profilului de preşedinte al Camerei Deputaţilor, printre numele vehiculate fiind Victor Ponta şi Florin Iordache, liderul PSD a răspuns că nu îl va propune şef al Camerei pe cel care ar fi mai potrivit pentru a-i sta alături în campania pentru parlamentare.

''Eu îl pun pe fiecare la locul lui. Ca într-o echipă. Dacă eu am nevoie de cineva să meargă cu mine în campanie, să meargă cu mine în campanie electorală, nu o să îi pun ciocănelul în mână la Cameră să stea să dea cuvântul la parlamentari'', a accentuat Dragnea, dând de înţeles că opţiunea sa nu este Ponta, potrivit Mediafax.

'Din moment ce preşedintele e cel care răspunde, preşedintele e cel care ia şi decizia finală'', a răspuns Liviu Dragnea, întrebat despre numele persoanei care va prelua şefia Camerei Deputaţilor.

Victor Ponta a declarat că intenţionează să îşi depună candidatura pentru şefia Camerei la şedinţa conducerii PSD de marţi.

"Am discutat cu domnul Dragnea astăzi despre şefia Camerei Deputaţilor. I-am spus că intenţionez şi mâine la CExN şi miercuri la grup să-mi depun candidatura. Am discutat cu foarte mulţi colegi care mi-au zis că e bine pentru PSD şi pentru Parlament acest lucru şi o să vedem ce se întâmplă la vot", a spus luni Ponta, la Palatul Parlamentului.

El speră că la votul de marţi din şedinţa conducerii PSD va fi susţinut în primul rând de Liviu Dragnea.

Referitor la acest subiect, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat: ''Dacă s-a autopropus (n.r. Victor Ponta), nici nu trebuie să mai votăm'.