Nu știm cînd vor fi alegerile parlamentare. Nu știm dacă ele vor mai avea loc vreodată și, dacă vor avea, nu știm cine va mai fi viu pentru a merge la vot. Cu toate acestea, principala preocupare a lui Ludovic Orban o reprezintă alegerile parlamentare, pe care el trebuie să le cîștige în chip zdrobitor pentru a se bucura în sfîrșit de întreaga slănină a puterii.

Această iresponsabilă preocupare explică permanenta răfuială politică a premierului cu PSD, cu partidele de Opoziție. Ludovic Orban nu face gestul normal de a înceta campania electorală și a invita toate partidele să se alăture Guvernului în efortul național de a salva țara de la dezastru.

Ca și Klaus Iohannis, care nici acum nu realizează că e președintele tuturor românilor, care români sînt loviți de cataclism indiferent că sînt liberali, USR-iști, PSD-iști, indiferent că l-au votat pe Dan Barna și nu pe el, Ludovic Orban sacrifică țara în aceste vremuri de restriște din interese politicianiste.

Cazul Victor Costache rămîne edificator pentru sacrificarea necesarei administrări a țării de dragul alegerilor pe care Ludovic Orban vrea să le cîștige de pe acum deja.

Din cîte se știe, miercuri, seara, Gabriela Firea a făcut turul televiziunilor pentru a se lăuda electoral cu inițiativa Primăriei generale de a finanța o amplă inițiativă a lui Adrian Streinu Cercel. Pe distinsul manager al Institutului Balș l-am tăvălit în cerneală neagră de multe ori în ultima vreme pentru supușenia dovedită față de Klaus Iohannis în campania dusă de acesta din urmă pentru a minimaliza pericolul Coronavirus de dragul alegerilor anticipate.

De data asta obiectivitatea mă obligă să salut inițiativa lui Adrian Streinu Cercel. 

De mai multă vreme semnalez inexistența la noi a unor concluzii privind comportamentul Coronavirus. 

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE