Evenimentul Zilei > Sport > Borcea, spectacol de zile mari în celulă. „Plânge, suferă”
Borcea, spectacol de zile mari în celulă. „Plânge, suferă”

Borcea, spectacol de zile mari în celulă. „Plânge, suferă”

Bun prieten cu Cristi Borcea, fostul impresar Victor Becali a dezvăluit faptul că ex-dinamovistul și-ar dori să revină în fotbal, dar el nu crede ca se va întâmpla.

Borcea așteaptă să fie eliberat, după ce în ultimii șase ani a stat mai mult închis. Despre el se spune că ar putea reveni la Dinamo, după ce își va ispăși pedeapsa.

„Sigur că da, vorbesc cu el, așteaptă termen. A fost propus pentru eliberare condiționată la comisia de la penitenciar. A fost la sectorul 4, a fost admis și acum e la Tribunal după ce a conestat DNA-ul.

Cum să-l simți pe Borcea? După atâția ani, după câte a făcut el, nu e vorba de dat din casă… E optimist, într-o săptămână, două, va avea termen la tribunal. A făcut mai multă închisoare decât merita”, a spus Becali, prezent în studioul emisiunii Digi Sport Matinal.

„Borcea este prietenul meu, fratele meu, dar nu cred că se va întoarce, pentru că a suferit prea mult. El se implică prea mult.

El nu trăiește meciurile ca și fost conducător, ci ca suporter. El suferă pentru Dinamo. Eu vedeam meciurile cu el, când eram la închisoare. El plânge când Dinamo pierde, suferă. El nu poate să facă diferența între ce a fost el în galerie, suporter și ipostaza de mai târziu, când a fost conducător”, a mai spus Victor Becali, la Digi Sport.

În data de 11 septembrie 2019, Judecătoria Sectorului 4 a decis că fostul acţionar al lui Dinamo, Cristian Borcea, poate fi eliberat din penitenciar, acolo unde execută o pedeapsă de 7 ani şi 6 luni. Sentinţa a venit după ce au fost contopite pedepsele din dosarele retrocedărilor ilegale de terenuri şi transferurilor din fotbal. Astăzi a fost dată motivarea magistraţilor, conform Digi24.

Printre motivele care i-au determinat pe judecători să dea această sentinţă se află „stăruinţa lui Borcea în muncă”, „recompensarea de 41 de ori a comportamentului de care a dat dovadă” şi „finalizarea programului de educaţie prin sport”. Procurorii au făcut recurs la decizia tribunalului.

Cristian Borcea a petrecut în spatele gratiilor 5 ani şi o lună. Pe 18 martie, Curtea de Apel Bucureşti a stabilit că fostul finanţator al clubului Dinamo are de executat o condamnare de 7 ani şi 6 luni închisoare după ce au fost contopite pedepsele din dosarele retrocedărilor ilegale de terenuri şi transferurilor din fotbal.

Magistraţii au decis atunci să-i scadă din pedeapsa de 7 ani şi 6 luni timpul petrecut deja în închisoare, adică 4 ani şi 4 luni după condamnarea în dosarul transferurilor, plus cele 7 luni din actuala condamnare în procesul legat de retrocedări.