Evenimentul Zilei > Opinii > Invitatii EVZ > EFECTELE HALUCINANTE ALE ideologiei MULTICULTURALISMULUI. Victimele se simt vinovate pentru că au fost violate de imigranți
EFECTELE HALUCINANTE ALE ideologiei MULTICULTURALISMULUI. Victimele se simt vinovate pentru că au fost violate de imigranți

EFECTELE HALUCINANTE ALE ideologiei MULTICULTURALISMULUI. Victimele se simt vinovate pentru că au fost violate de imigranți

"După ce întorci ultima pagină din cartea „Strania moarte a Europei: Imigrație, Identitate, Islam”, publicată de Douglas Murray în 2017, te trezești cu privirea în gol, sorbind absent din băutură, plănuind să fugi în Noua Zeelandă sau, mai bine, pe Marte. E posibil, de asemenea, să simți nevoia să te duci direct la mănăstire sau la un magazin care vinde arme”. Așa își începe Danusha V. Goska comentariul dedicat uneia dintre cele mai triste profeții cu privire la destinul Europei.

Cele 352 de pagini ale cărții lui Murray încep cu o constatare amară: Europa se sinucide. "La sfârșitul vieții multora dintre contemporanii noștri, Europa nu va mai fi Europa și locuitorii bătrnului continent vor fi pierdut singurul loc de pe pământ căruia îi spuneau acasă”.

Cartea lui Murray împărtășește multe dintre convingerile lui Renaud Camus cu privire la înlocuirea europenilor cu imigranți veniți din Orientul Mijlociu și Africa de Nord. Apăsați de masacrelele din ultimul război mondial și de vina trecutului colonial, europenii au început să se rușineze de propria identitate. Și-au abandonat originile creștine și credința în propria cultură și au început să promoveze relativismul și multiculturalismul. Imigrația, care după război a avut rolul de a completa forța de muncă decimată, a căpătat proporții uriașe în zilele noastre, în vreme ce rata nativității popoarelor albe a scăzut cumplit. Ceea ce șochează însă în cartea lui Murray sunt faptele, prezentate sec, fără cenzura pe care le-o aplică presa progresistă. Câteva exemple sunt edificatoare.

Murray îl citează stupefiat pe un politician norvegian Karsten Nordal Hauken care a fost violat de un imigrant din Somalia: „Am un sentiment de vină. Eu sunt motivul pentru care va fi trimis spre un viitor întunecat și nesigur în Somalia”. Nu este singurul caz în care victima unui viol reacționează așa. Intoxicată de ideile care i-au fost băgate în cap atâția ani, o fată din Mannheim, violată de trei imigranți, spune poliției că agresorii ei erau germani. Mai târziu, recunoaște că a mințit, apoi le scrie pe Facebook violatorilor: „Îmi pare foarte rău. Nu sunteți în siguranță aici pentru că trăim într-o societate sexistă. Sunteți asaltați de un val de rasism tot mai mare. Nu voi accepta asta. (…) Nu voi sunteți problema.

Un alt exemplu este al unei tinere voluntare din asociația „No borders”, violată de un grup de imigranți sudanezi la granița dintre Italia și Franța. Colegii ei o sfătuiesc să nu depună plângere pentru viol, fata acceptă, dar până la urmă spune poliției adevărul. Colegii ei o acuză că delațiunea ei e motivată de ciudă.

Dar nu e vorba numai de violuri. Murray vorbește deschis despre crime feroce. În decembrie 2014, mai mulți africani se urcă într-o barcă a traficanților ca să ajungă din Maroc în Spania. Un creștin începe să se roage. Căpitanul și echipajul încep să-i caute sistematic pe creștinii de la bord. Îi bat cu sălbăticie și îi aruncă în mare. Nu este un caz izolat, pasagerii creștini de pe alte bărci au fost înecați. Dar nu e numai o chestiune de credință, ci și de rasism manfest pe bărcile care aduc sute de mii de imigranți în Europa. Bogații tunisieni și sirieni se uită cu dezgust la pasagerii din Africa Sub-Sahariană. Musulmanii din Orientul Mijlociu ocupă locurile cele mai bune, ca să poată supraviețui în caz de accident. Cei săraci și cu pielea de culoare închisă nu sunt acceptați între ei.

Dar cartea lui Murray, scrisă cu decență, mai înregistrează un succes. Spre deosebire de alți scriitori îngrijorați de consecințele imigrației fără precedent, Murray nu a fost trecut pe lista neagră a rasiștilor. Dimpotrivă, presa mainstream l-a onorat cu recenzii pozitive. “Ideea lui principalăcă o Europă, care se învinovățește pentru greșelile trecutului și e obosită de luptă, joacă rapid și pierde pe cartea valorilor moderne și a imigrației masive, e greu de refuzat”, scrie The Daily Telegraph. Și The Guardian e destul de decent cu Murray: ”Capitol după capitol, totul se învârtește în jurul aceleiași teme- migranții care violează, ucid și terorizează (…). Lungi polemici despre faptul că Europa e obostă de istorie și vina colonială pentru a face față unei noi lupte și se lasă cucerită de invadatorii încrezători în propriile credințe.

 

Publicat in categoriile: Invitatii EVZ
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: