Evenimentul Zilei > International > VICTIMELE CATASTROFEI din Alpii francezi au fost IDENTIFICATE
VICTIMELE CATASTROFEI din Alpii francezi au fost IDENTIFICATE

VICTIMELE CATASTROFEI din Alpii francezi au fost IDENTIFICATE

Cele 150 de victime ale catastrofei avionului Germanwings, prăbuşit pe 24 martie în Alpii francezi , au fost identificate, pentru fiecare fiind semnat un permis de înhumare, a anunţat marţi procurorul şef din Marsilia, transmite AFP.

Comisia de identificare a victimelor accidentului s-a întrunit pe data de 15 mai la Marsilia, şi a permis validarea identificării celor 150 de victim.  Procurorul Brice Robin precizează în comunicatul lui: “Cele 150 de certificate de deces au putut astfel să fie semnate, ca şi cele 150 de permise de înhumare”.

Oficialul francez a remis actele de deces către reprezentanţii companiei Lufthansa, astfel încât trupurile victimelor să poată fi repatriate şi predate familiilor, informează Agerpres.

Acesta este finalul unei munci îndelungate de identificare a victimelor, care a cuprins izolarea a 150 de profiluri ADN distincte, comparate apoi cu ADN-urile ante mortem ale victimelor, furnizate de apropiaţii acestora.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.