În China se spune că este mai bine să ucizi decât să răneşti într-un accident rutier. În loc să ajute victima, şoferii o mai lovesc o dată ca să fie siguri că au ucis-o şi că nu-i vor plăti compensaţii materiale pentru tot restul vieţii, aşa cum prevede legea. Uneori, chiar şi martorii unui accident care sar să ajute riscă să fie învinovăţiţi şi să plătească alături de vinovat.

Camerele video au surprins recent un copilaş de câţiva ani accident de un camion. Şoferul îşi vede de drum iar trecătorii privesc în altă parte, ignorând copilaşul care se zbate între viaţă şi moarte. Oamenilor le e prea frică să intervină, explică Reuters.

Bineînţeles, cu timpul, opinia publică a început să se revolte şi să se întrebe ce hal ce a ajuns societatea dacă permite asemenea anomalii comportamentale.

Şi totuşi, în ciuda riscurilor, omenia a triumfat. Cel puţin în cazul tinerei accidentate pe trecerea de pietoni din oraşul Lu'an. Mai multă decât atât, victima a supravieţuit şi scăpat cu câteva răni uşoare.