Evenimentul Zilei > Justitie > Victima lui Onea și a DNA-ului a rupt tăcerea. Ce se întâmplă în spatele unei anchete
Victima lui Onea și a DNA-ului a rupt tăcerea. Ce se întâmplă în spatele unei anchete

Victima lui Onea și a DNA-ului a rupt tăcerea. Ce se întâmplă în spatele unei anchete

Tribunalul Bucureşti a dispus, săptămâna trecută, achitarea fostului preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente (AEP) Ana-Maria Pătru într-un dosar în care aceasta a fost trimisă în judecată de DNA pentru trafic de influenţă şi spălarea banilor, fiind acuzată că a primit 275.000 euro de la o firmă pentru a-i asigura câştigarea unor contracte din bani publici.

Fosta șefă AEP a spus că nu poate dezvălui, în totalitate, „lucrurile mizerabile” petrecute în DNA Ploiești, mărturisind că e convinsă că marea majoritate a dosarelor sunt false, cu denunțători falși. Ea făcut afirmații uluitoare despre ancheta care a vizat-o și despre procurori, după ce a fost achitată în instanţă. „Sediul lor parcă îi reprezenta, parcă era o văgăună în care erau niște șobolani însetați să sugă sânge, să omoare oameni, să le distrugă familiile.

Imaginea mea despre acei indivizi este că sunt doar niște șobolani. Nu vă spun acum că am fost achitată, asta am simțit întotdeauna. Nu mi s-a întâmplat numai mie, s-a întâmplat la foarte mulți oameni. S-a făcut multă vâlvă pe Portocală. Nu, acolo toți erau la fel, după chipul și asemănarea lui Onea, toți făceau aceleași lucruri. Rețineau oameni și-i nenoroceau. Acesta este sentimentul meu care m-a marcat foarte mult și probabil mă va urmări toată viața”, a declarat Ana Maria Pătru, la Antena 3, despre procurorul Lucian Onea de la DNA Ploiești.

”Onea mă urmărea cu șase luni înainte”

Despre motivele pentru care consideră că a fost arestată, Ana Maria Pătru a spus că a intrat într-un război politic care nu era al său și pe care nu l-a conștientizat, dar și că „acest individ (Lucian Onea) era un obsedat de mine ca persoană, dar mai avea o obsesie: își dorea foarte mult să distrugă vieți, să aresteze oameni, dar nu pe oricine, ci șefi de instituții, judecători, oameni politici. Avea impresia că o să ajungă procuror șef în locul doamnei Kovesi. Onea mă urmărea cu șase luni înainte, neoficial. Oficial, am avut mandat de doar trei zile. A dezvoltat o obsesie personală față de mine.” Întrebată dacă a fost hărțuită sexual, răspunsul a fost „da”.